Smak zielonego hefewiessen?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Piwny Patrol - Republika Zielonego Przylądka
    Shedao
    Wyspy Zielonego Przylądka to nie jest miejsce dla piwosza. Od tego chyba dobrze zacząć, żeby czytelnik wiedział, czego się spodziewać.

Na stołecznej wyspie - Santiago - znajdziemy jedyny browar, a właściwie pół browaru: CERIS - Sociedade Caboverdiana de Cerveja e Refrigerantes...
    2018-12-03, 14:15
  • bastion
    Bułgaria, Mezdra, Ul. Pazara, Hotelski Kompleks Ariel.
    bastion
    Mezdra kojarzy się z marką Ledenika produkowaną w miejscowym browarze. Jednak dane mi było zaglądnąć w miejsce, o którym nie mogłem znaleźć informacji na piwnych stronach w bezkresnym necie.
    Bardziej traktuje ten wpis jako wyzwanie dla piwnych turystów odwiedzających Bułgarię,...
    2024-09-04, 21:16
  • SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • heckler
    Czechy, Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
    heckler
    Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
    2023-08-25, 06:29
  • darekd
    Ottakringer, Bosansko Premium
    darekd
    Piwo kupione w Bośni i Hercegowinie, ale na puszce i na stronie https://www.bosansko-pivo.com/
    przyznają się, że wyprodukowano w Austrii. Małe internetowe śledztwo wykazało, że firma która zajmuje się jego dystrybucją związana jest z browarem Ottakringer.

Alk. 5%
    ...
    2023-06-13, 22:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...