Witam.Przed pierwszym warzeniem mam kilka wątpliwości.
1. Czy do gotowania wystarczy garnek 3-5 litrowy? Bo z gotowca wychodzi ok.20l
2. Jeśli wychodzi ok.20l to czy mozna warzyć np.2 po 10l ? (ale co z drożdzami?)
3. Tu największa moja przeszkoda,czyli ŻONA,stawia warunek! Jak będzie "śmierdzieć" w kuchni to mam sobie zapomnieć o własnym piwie!!! Czy rzeczywiście tak niemiłe zapachy unoszą się po kuchni?
4. Upatrzony sprzęt to II zestaw z WES Wolsztyn.Czy może na początek lepszy będzie I ? To tyle na razie.PZDR
1. Czy do gotowania wystarczy garnek 3-5 litrowy? Bo z gotowca wychodzi ok.20l
2. Jeśli wychodzi ok.20l to czy mozna warzyć np.2 po 10l ? (ale co z drożdzami?)
3. Tu największa moja przeszkoda,czyli ŻONA,stawia warunek! Jak będzie "śmierdzieć" w kuchni to mam sobie zapomnieć o własnym piwie!!! Czy rzeczywiście tak niemiłe zapachy unoszą się po kuchni?
4. Upatrzony sprzęt to II zestaw z WES Wolsztyn.Czy może na początek lepszy będzie I ? To tyle na razie.PZDR
Comment