Dolna a górna fermentacja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zawrat72
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.11
    • 12

no dobra to już nie zwracam głowy (myślałech że odpowiedż jest prosta i jednoznaczna, ale chiba nie)

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawrat72
      no dobra to już nie zwracam głowy (myślałech że odpowiedż jest prosta i jednoznaczna, ale chiba nie)
      Ależ ona taka jest. I została udzielona.

Drożdże dolnej fermentacji pracujące w 20stC dadzą owocowe posmaki. Kropka, koniec odpowiedzi.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• zawrat72
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.11
        • 12

no i wielkie dzięki. Finito de la comedyja, koheu i the end oraz vege ( to z Mikrobiego ;-)

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
          darekd
          Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
          2024-07-22, 00:26
        • Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 18:13
        • dadek
          Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
          dadek
          Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
          2023-12-05, 01:56
        • heckler
          Zdiby-Přemyšlení, U Továrny 1, Zdibský pivovar
          heckler
          Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
          Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
          Przed lokalem znajduje...
          2023-11-10, 11:49
        • darekd
          Znojemský městský, Sauvin
          darekd
          Browar z południowych Moraw:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar

Piłem to piwo "w gościach" więc nie było jak dokładnie zapisać/opisać,...
          2023-12-14, 17:24
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...