no dobra to już nie zwracam głowy (myślałech że odpowiedż jest prosta i jednoznaczna, ale chiba nie)
Dolna a górna fermentacja
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
-
Channel: Włochy
-
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
-
Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
Przed lokalem znajduje...-
Channel: Czechy
2023-11-10, 11:49 -
-
Browar z południowych Moraw:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar
Piłem to piwo "w gościach" więc nie było jak dokładnie zapisać/opisać,...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment