Blg

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1557

    #1

    Blg

    Witam.Czy można zmierzyć Blg początkowe brzeczki gdy dodane są już drożdze?Bo akurat mam 26 stopnii i chcę dodać drożdze, a do 20 st.(wg.książeczki z WESu to najlepsza temp.pomiaru Blg) to jeszcze kawał czasu? PZDR
    mb WOS
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Zmierz w 26 st C i przelicz na 20st C, gdzies jest tabelka z przeliczeniem.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1557

      #3
      Dzięki Wielkie! Czyli przed dodaniem drożdzy?
      mb WOS

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        no tak, albo weź próbkę do menzurki i poczekaj aż ostygnie.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • hasintus
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.07
          • 850

          #5
          Przy 12 blg w 26 stopniach różnica jest raptem 0,34 Blg. Polecam ściągnąć sobie beersmitha, przyjemne narzędzie które przeliczy wszystko i nie tylko.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
            Dzięki Wielkie! Czyli przed dodaniem drożdzy?
            Możesz pobrać próbkę nawet po dodaniu drożdzy, ale zanim zacznie się intensywna fermentacja.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • maxio67
              tabelka piwna
              maxio67
              Witam


              Jest ktoś w posiadaniu gotowej tabeli piw z informacjami o zawartości alkoholu blg ibu , goryczce , stylu itd gdzie można wpisać nazwę i wyszukując w necie pozaznaczać informacje .
              maxio67.
              Maciej 606896826
              2020-06-17, 13:44
            • derfin
              Zbyt wcześnie zakończona fermentacja burzliwa
              derfin
              W piątek warzyłem Belgian IPA z zestawu z browamatora link

              Zacierałem w temp. 67-69 do negatywnej próby jodowej (około 45 min), następnie podgrzanie do 78 i filtracja. Po filtracji i gotowaniu dostałem 20 brzeczki 11,5 BLG. Wstawione do pokoju 19-20st. Po kilku godzinach zaczęło...
              2017-02-20, 19:19
            • wpadzio
              Freiberger, Freiberger Alkoholfrei
              wpadzio
              Piwo bezalkoholowe z założonego w połowie XIX wieku saksońskiego browaru we Freibergu. Alkohol poniżej 0,5%, skład na kontrze podstawowy, a także tabelka z wartościami odżywczymi, jak to w przypadku takich piw bywa.

              Barwa złocista, całkowicie przejrzysta.
              Wysoka po nalaniu...
              2016-12-22, 11:22
            • wpadzio
              Paulaner, Münchner Hell Alkoholfrei
              wpadzio
              I kolejny lager bez alkoholu z Niemiec. Tym razem z monachijskiego giganta. Poniżej 0,5% alkoholu i tabelka z kaloriami oraz wartościami odżywczymi tradycyjnie na kontrze.

              Barwa złota. Klarowna.
              Biała piana, o dość drobnej teksturze. Opada mięsiście, zostawiając sporo...
              2016-09-16, 12:31
            • Ushab
              Pils niemiecki
              Ushab
              Cześć!Chciałbym uwarzyć pilsa niemieckiego(albo przynajmniej piwo zbliżone smakowo) jednak mam pewne wątpliwości.Wczoraj warzyłem na rozgrzewkę przed pilsem coś co miało być do niego zbliżone tylko nie jestem teraz pewien co z tego wyjdzie, a było to tak:
              5,2kg pilzneński
              ...
              2016-08-23, 14:25
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...