Witam.Czy można zmierzyć Blg początkowe brzeczki gdy dodane są już drożdze?Bo akurat mam 26 stopnii i chcę dodać drożdze, a do 20 st.(wg.książeczki z WESu to najlepsza temp.pomiaru Blg) to jeszcze kawał czasu? PZDR
Blg
Collapse
X
-
Zmierz w 26 st C i przelicz na 20st C, gdzies jest tabelka z przeliczeniem.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
no tak, albo weź próbkę do menzurki i poczekaj aż ostygnie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Przy 12 blg w 26 stopniach różnica jest raptem 0,34 Blg. Polecam ściągnąć sobie beersmitha, przyjemne narzędzie które przeliczy wszystko i nie tylko.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam
Jest ktoś w posiadaniu gotowej tabeli piw z informacjami o zawartości alkoholu blg ibu , goryczce , stylu itd gdzie można wpisać nazwę i wyszukując w necie pozaznaczać informacje .
maxio67.
Maciej 606896826-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
W piątek warzyłem Belgian IPA z zestawu z browamatora link
Zacierałem w temp. 67-69 do negatywnej próby jodowej (około 45 min), następnie podgrzanie do 78 i filtracja. Po filtracji i gotowaniu dostałem 20 brzeczki 11,5 BLG. Wstawione do pokoju 19-20st. Po kilku godzinach zaczęło...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Piwo bezalkoholowe z założonego w połowie XIX wieku saksońskiego browaru we Freibergu. Alkohol poniżej 0,5%, skład na kontrze podstawowy, a także tabelka z wartościami odżywczymi, jak to w przypadku takich piw bywa.
Barwa złocista, całkowicie przejrzysta.
Wysoka po nalaniu...-
Channel: Niemcy
2016-12-22, 11:22 -
-
I kolejny lager bez alkoholu z Niemiec. Tym razem z monachijskiego giganta. Poniżej 0,5% alkoholu i tabelka z kaloriami oraz wartościami odżywczymi tradycyjnie na kontrze.
Barwa złota. Klarowna.
Biała piana, o dość drobnej teksturze. Opada mięsiście, zostawiając sporo...-
Channel: Niemcy
2016-09-16, 12:31 -
-
Cześć!Chciałbym uwarzyć pilsa niemieckiego(albo przynajmniej piwo zbliżone smakowo) jednak mam pewne wątpliwości.Wczoraj warzyłem na rozgrzewkę przed pilsem coś co miało być do niego zbliżone tylko nie jestem teraz pewien co z tego wyjdzie, a było to tak:
5,2kg pilzneński
...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment