Blg

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1553

    Blg

    Witam.Czy można zmierzyć Blg początkowe brzeczki gdy dodane są już drożdze?Bo akurat mam 26 stopnii i chcę dodać drożdze, a do 20 st.(wg.książeczki z WESu to najlepsza temp.pomiaru Blg) to jeszcze kawał czasu? PZDR
    mb WOS
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Zmierz w 26 st C i przelicz na 20st C, gdzies jest tabelka z przeliczeniem.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1553

      #3
      Dzięki Wielkie! Czyli przed dodaniem drożdzy?
      mb WOS

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        no tak, albo weź próbkę do menzurki i poczekaj aż ostygnie.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • hasintus
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.07
          • 850

          #5
          Przy 12 blg w 26 stopniach różnica jest raptem 0,34 Blg. Polecam ściągnąć sobie beersmitha, przyjemne narzędzie które przeliczy wszystko i nie tylko.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedzi
            Dzięki Wielkie! Czyli przed dodaniem drożdzy?
            Możesz pobrać próbkę nawet po dodaniu drożdzy, ale zanim zacznie się intensywna fermentacja.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X