Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
Wyświetlenie odpowiedzi
różne drożdże pszeniczne - jedna warka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziPszenica w PET? Jakoś mnie to odrzuca... Wszystko tylko nie pszenica...
PS. Nigdy w pety nie rozlewałem i na razie nie planujePozdrawiam
dj
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski Wyświetlenie odpowiedziA ja jeśli już, to tylko pszenice bym w pety rozlał. W końcu to w pszenicy drożdze z dna powinny się ostatecznie znaleść w kuflu powodując stylową mętność.
PS. Nigdy w pety nie rozlewałem i na razie nie planuje
Comment
-
-
Nie... Nie przekonacie mnie. Pszenica jest dla mnie piwem stylowym, aksamitnym; PET ma się do niej jak trampki do fraka. Nie nie nie... bo nie i już... Pilsy, ajle, nawet stouty OK, ale weissa i wita nie. I klasztorniaka chyba też nie...
Comment
-
-
Ja też w pety nigdy nie lałem, ale jeśli już lać to chyba właśnie piwo które nie postoi długo (coby plastikiem nie przeszło ).
Czyli nie porter, nie belg, ale pszenica jak najbardziej by się tu kwalifikowała.
Kurde, żebym wiedział że mi to uratuje tą warkę, to bym ją cała w pety wlał!
Comment
-
-
No i można sobie z takim PET-em (PET-ami) spokojnie iść na spacer do parku bez rozglądania się dookoła. Przy pszeniczce od razu się ładnie drożdże mieszają. Sprawdzone .
Muszę jeszcze dodać, że butelki, które nie wytrzymały u mnie ciśnienia to były zielone jednorazówki, przeważnie od Łomży export, ale kapsle (twarde) trzymały nawet po wybuchu .
Comment
-
Comment