Witam,
Planuje uwarzyc moje drugie piwo (tym razem pszenicze - jescze z brew kita), i rozgladam sie nad nachmielonym ekstraktem slodowym. Jako ze raczej nie ma duzego wyboru, zastanawiam sie nad ekstraktem z WES albo jednym z ekstraktow proponowanych na browamatorze(John Bull, Muntons...). Nasuwa sie tu nastepujace pytanie - czym roznia sie te ekstrakty, i czemu te z browamatora sa drozsze? Rozumiem, ze sa importowane z zachodu (co moze wplywac na cene ), ale czy ich jakosc jest lepsza?
"Bo jak nie widac roznicy..."
Planuje uwarzyc moje drugie piwo (tym razem pszenicze - jescze z brew kita), i rozgladam sie nad nachmielonym ekstraktem slodowym. Jako ze raczej nie ma duzego wyboru, zastanawiam sie nad ekstraktem z WES albo jednym z ekstraktow proponowanych na browamatorze(John Bull, Muntons...). Nasuwa sie tu nastepujace pytanie - czym roznia sie te ekstrakty, i czemu te z browamatora sa drozsze? Rozumiem, ze sa importowane z zachodu (co moze wplywac na cene ), ale czy ich jakosc jest lepsza?
"Bo jak nie widac roznicy..."
Comment