No to uzupełnie relacje zmagań z drożdżami.
W czasie gotowania brzeczki odlałem około o,3 l wystudziłem i dodałem do startera. Starter sie ładnie rozruszał. Na drugi dzień wieczorem zadałem do brzeczki i ładnie poszła.
Zobaczymy jaki będzie efekt finalny.
Jest troche zabawy z tymi płynnymi. Szczególnie gdy się nie wie jak to ma w praktyce wyglądać. Po otwarciu saszetki sam zapach jest juz jakiś dziwny, jakby ogórkowy. Ale starter już miał prawidłowy zapach i w smaku też był ok.
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
Comment