Chyba za mało ekstraktu? :(
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Nie martw sie temperatura powietrza, bo wazniejsza jest temperatura fermentujacego piwa."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
-
Hehehe, no sprawdziłem te moje piwko które fermentowało tydzień, NIE JEST KWAŚNE! ale chyba mocne alkoholowo
Mam jednak problem, bo po pierwsze mam 30 mokrych butelek, które mam zamiar wsadzić do piekarnika ALE boje się że pękną (bo są mokre).
No i do butelek posłuży mi zwykły cukier biały, bo innego nie mam , no ten do herbaty :]
Pozdrawiam.!Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
na moje bez strachu. warunek, by nie wkładać do rozgrzanego piekarnika i by po skończeniu poczekać aż ostygną i wówczas otworzyć sprzęt.Comment
-
Cholera mam stracha!!! włożyłem do ciepłego, choć wcześniej byłe trzymane w gorącej wodzie... Ciekawe jak to jest jak 10 butelek, eksploduje w piekarniku:]Comment
-
Wkładaj je do piekarnika i powoli podnoś temp. Daj na początek 50 st C i jak woda odparuje podkręć do temp, w jakiej je pieczesz.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Moja bida że nie wiem do końca gdyż mam tylko cyfry od 0 do 6. Ale damy radę.
Co do temp.; wpierw 10 min. na 1, potem 10 min na 2, i 5 min na 3, i na koniec 5 min na 1:] Nie wiem czy to dobre ustawienia, no ale nie mam wyboru.
pozdrawiam
Dzięki Jacer za słowa otuchy!:]Comment
-
Jak to na cyfry??
Nie ma wyświetlacza z temp.? albo innego wskaźnika? Może w instrukcji coś napisali.
Daj na małą temp. sprawdź czy już wyschły i na maksa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Bez strachu. Będzie pyk i tyle. Pękną, a nie wybuchną. Przy pierwszym sterylizowaniu otworzyłem na koniec piekarnik by szybciej ostygły. Nic nie wyskoczyło ze środka, a śladów pęknięcia trzeba było wypatrywać, bo butelki trzymały się kupy.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Szcześć Boże
Czego obecnie wam brakuje na rynku piwnym
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Przedpiszcy nie podali parametrów ani zdjęć, więc domniemuję że to nie ten sam osobnik co
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...5cy-jele%C5%84
Siłuję się z pamięcią i podaję 25 BLG jako punkt zaczepienia.
Jak na taki poziom...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Witam wszystkich,
Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Browar restauracyjny w Krasnej Lipie w Czeskiej Szwajcarii już od dawna nie używa nazwy "Křinický" i używanie tej nazwy teraz wprowadza bardziej zamieszanie niż pomaga czegoś dowiedzieć się. Browar właśnie obchodzi swoją 10 rocznicę powstania.
Święta Koza to bock -...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment