cream ale - jaka receptura z ekstraktow

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • flood
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.06
    • 182

cream ale - jaka receptura z ekstraktow

Witam,

chciałbym uwarzyc cream ale - nieduzo - dla kobiet.
    Znalazłem kilkanaście receptur na beertools - ale ciezko ( moze tylko mnie) dopasowac je do
    dostepnych u nas ekstraktow - a za zacieranie sie jeszcze nie wybieram - musza mi wyjsc najpierw pitne te 4 skrzynki pszenicznego...

Jeśli warzyliscie kiedys takie piwo - podzielcie sie prosze recepturami - latwiej bedzie z czegos wybrac na pierwsza warke takiego piwa.

pzdr
    flood

Related Topics

Collapse

• Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • Danny_daniello
    IPA z ekstraktów chmielona jak NEIPA, prośba o pomoc w zaplanowaniu chmielenia :)
    Danny_daniello
    Hej Witam wszystkim użytkowników legendarnego forum
    Na początku zaznaczę że na swoim koncie mam skromne 5 warek z zacieraniem. Ostatnia miała miejsce prawie 1,5 roku temu. Chciałbym wrócic do tego zajęcia i na początek wymyśliłem sobie uważenie piwa na bazie ekstraktów, przy...
    2020-04-20, 22:19
  • darekd
    Prost, DDH Oat Cream IPA
    darekd
    Nowość z wrocławskiego browaru.
    W składzie m.in. słód i płatki owsiane oraz laktoza.
    Chmiele - Citra + Sabro i Idaho 7 na zimno

15% ekstr.
    5,5% alk.

Aromat - łagodne, słodsze cytrusy, delikatne owsiane ciastka, może ciut kokosa
    Piana - wyższa,...
    2022-03-06, 23:27
  • bartek90
    Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
    bartek90
    Cześć wszystkim,
    jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
    Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
    2020-05-14, 12:41
  • rosiks
    Receptura na APA
    rosiks
    Witam,

Ostatnimi czasy wymyśliłem sobie, że uwarzę piwo w stylu APA single hop mosaic.
    Jest to pierwsza receptura wymyślona przeze mnie, a nie zestaw z forumowego sklepu.
    Jestem pewien, że kolor piwa na pewno nie odpowiada temu stylowi. Powiedziałbym że jest miedziany/bursztynowy....
    2017-12-25, 18:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...