Pszeniczne z ekstraktów - jak chmielić??

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • puszka
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 204

    Pszeniczne z ekstraktów - jak chmielić??

    Witam

    Mam zamiar zrobić pszeniczne z ekstraktow slodowych.

    Zakupiłem 2x1,2 ekstrakt słodowy pszeniczny i 1,7 ekstrakt słodowy jasny. Wszystko z WESu.

    Jak to coś chmielić żeby wyszło dobre pszeniczne.

    Czy zlewać na cichą czy odrazu butelkować.

    Pozdrawiam

    Puszka
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #2
    Z cichą to różnie mówią. Ja nie robię.
    Chmielenie tylko dla lekkiej goryczki. Najlepiej aromatycznym (brzmi dziwnie, ale daje "szlachetniejszy" smak). Np. 20g lubelskiego na 60 min.

    Comment

    • puszka
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2002.10
      • 204

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Z cichą to różnie mówią. Ja nie robię.
      Chmielenie tylko dla lekkiej goryczki. Najlepiej aromatycznym (brzmi dziwnie, ale daje "szlachetniejszy" smak). Np. 20g lubelskiego na 60 min.

      W takim razie jezeli nikt nie poda innego pomysłu zrobie tak jak ty. Planuje nastawić piwko w sobote.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X