Do uzyskania bąbelków w rurce konieczny całkowicie szczelny fermentor oraz mocowanie rurki. Wbrew pozorom nie jest to łatwe do uzyskania.
Piwo nie fermentuje
Collapse
X
-
no to w takim razie bardzo możliwe ze fermentator jest nie szczelny.
Mam jeszcze jedno pytanie... rozumiem ze poziom Blg decyduje kiedy przelewamy piwo do butelek... moje pytanie wiec brzmi : Jaki to ma być poziom?Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Póki co piwo zatrzymało się na 7Blg i niby fermentuje ale słabo...Comment
-
Jak Ci dopiero zaczeło fermentować to radzę nie dotykać wiadra DO PIĄTKU! W piątek pobierz próbkę, zmierz balling i... spróbuj łyka, czy nie smakuje jak ocet. Jak będzie miało ok. 4 blg i w smaku jako-takie, to daj na cichą albo coś napisz...Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
Dominantą rynku jest spory gotycki...3 Photos-
Channel: Łotwa
-
-
Cześć, jestem nowy na forum, aktualnie na etapie wyrobu swojego pierwszego piwa (co prawda z ekstraktu). Po prostu, pojawiła się gdzieś chęć na zrobienie swojego piwa. Zacząłem od lektury i małymi kroczkami po prostu przeszedłem do etapu zrobienia swojego pierwszego piwa, na razie tylko z...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć,
Tydzień temu z niedzieli na poniedziałek przygotowałem swoją pierwszą brzeczke. Po około 24h drożdże wystartowały, wszystko przebiegało na moje oko w porządku. Dzisiaj sprawdzając, jak się sprawy mają zauważyłem, że na powierzchni pływają fusy coś Ala martwe drożdże,...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Browar w Lomnicy nad Popelkou wystartował pod koniec stycznia 2019, przerywając 60 letnią nieobecność miejscowego piwa, gdyż stary browar w tym mieście zamknięto w 1958 roku.
Czterech przyjaciół już dość dawno marzyło o warzeniu piwa we własnym browarze, choć oczywiście nie na...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment