albo tu
Zakładanie browaru
Collapse
X
-
A po co restauracyjny? RZEMIEŚLNICZY to przyszłość.Comment
-
Comment
-
Jeśli zależy Ci na marce i masz rynek zbytu, zrób tak: zamów cysternę piwa w Namysłowie, Jako rozleje Ci ją do puszek i już możesz sprzedawać. Po co Ci browar?Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
, przypadkowy konsument piwa otwiera browar i z całą powagą myśli że mu się powiedzie.
To po prostu kraj cudów i cudownych ludzi którzy potrafią wszystkoComment
-
Tutaj hydraulik staje się z dnia na dzień np. właścicielem pabu czy restauracji, zatrudnia przypadkowych ludzi i tłumaczy im jak ma wyglądać cała ich działalność, taksówkarz staje się deweloperem i buduje setki mieszkań, fryzjer ustawia mecze, przypadkowy konsument piwa otwiera browar i z całą powagą myśli że mu się powiedzie.
To po prostu kraj cudów i cudownych ludzi którzy potrafią wszystko
Przecież rynek zweryfikuje wszystko.
A że ktoś chce zaryzykować i być może (czego nie życzę) stracić kasę to niepowinno nas obchodzić.
Czyli co? Ja jako mgr inz elektryk nie moge załozyć browaru?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ty akurat możesz, ale nie jako mgr inż elektryk, tylko jako doświadczony piwowar.Comment
-
Nie wiem dlaczego z góry zakładasz, że ktoś bedzie produkował niedobre piwo.
Wielu ludzi niewiedząc, że na czymś się nie zna odnosiło sukcesy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
A jak widzę kolejny temat na forum "Lubię piwo to otworze sobie browar, powiedzcie mi tylko jak" to mi sięComment
-
Trzeba powiedzieć, że hasintus ma rację. Jeżeli ktoś zadaje tak fundamentalne pytania, jak ile to by kosztowało, to można z 99,(9)% pewnością stwierdzić, że nic z tego nie będzie.
To się zresztą wpisuje w wymowę ostatniego felietonu. IMO to piwowarzy domowi są predestynowani do zakładania browarów. Choćby z tego względu, że będą oczekiwali o wiele mniejszej stopy zwrotu niż inwestor spoza branży. Laik, jeśli chodzi o piwo może założyć browar restauracyjny i to pod warunkiem, że zna się na gastronomii. Browar przemysłowy nie ma szans. Rzemieślniczy musi być prowadzony przez pasjonata, inaczej na siebie nie zarobi, przynajmniej przez pierwszy okres.
Choć wyjątki się zdarzają. Jak przeczytałem ostatnio w Przewodniku Piwosza, właściciele Ambera zanim podjęli decyzję, że wejdą w piwo, rozważali żelatynę.Aczkolwiek wydaje mi się, że młody i nieokrzesany kapitalizm z lat 90-tych XX wieku se ne vrati.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
-
Channel: Czechy
-
-
Takie browarki to lubię, cisza spokój, a wokół browaru same pola. Ptaszki śpiewają, gdzieś w oddali kombajn kosi zboże, a my w tak pięknych okolicznościach przyrody sączymy smaczne piweczka, no życie jest piękne
.
Miejscem założenia rodzinnego browaru jest...-
Channel: Czechy
-
-
-
Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
-
Channel: Czechy
-
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment