Pytanie kieruje do osób które kupują wodę mineralną lub źródlaną do produkcji piwa. Jakiej wody używacie? Jakich marek? Czym się kierujecie przy wyborze?
Byłem dzisiaj w markecie i kupiłem kilka butelek z wodą. Przy wyborze kierowałem się tym żeby woda zawierała większy stosunek anionów do kationów. Postępowałem tak dlatego, że wydawało mi się, że przewaga anionów do kationów da odczyn bardziej kwaśny. Nie wiem.
Jutro sprawdzę te wody na pH oraz twardość. To napisze jak wyszło. A wybrałem:
Arctic - naturalna woda mineralna niegazowana,
Staropolanka - naturalna woda mineralna,
Muszyna - wysokozmineralizowana,
Kropla Beskidu - niegazowana,
Ustronianka - niegazowana.
Byłem dzisiaj w markecie i kupiłem kilka butelek z wodą. Przy wyborze kierowałem się tym żeby woda zawierała większy stosunek anionów do kationów. Postępowałem tak dlatego, że wydawało mi się, że przewaga anionów do kationów da odczyn bardziej kwaśny. Nie wiem.
Jutro sprawdzę te wody na pH oraz twardość. To napisze jak wyszło. A wybrałem:
Arctic - naturalna woda mineralna niegazowana,
Staropolanka - naturalna woda mineralna,
Muszyna - wysokozmineralizowana,
Kropla Beskidu - niegazowana,
Ustronianka - niegazowana.
Comment