Pierwsza warka - pierwsze pytania

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szumek

Mam jednak nadzieję, że w przyszłości (pewnie dalekiej bo to chyba nie takie proste) zrobię sobie recepturę na pszenicę nie kwaśną, a rześką i dobrze nagazowaną tzn. dokładnie tak jak lubię.
    Nie musisz "robić" receptury, są one już od dawna tu na tym forum i nie tylko. Przepis na piwo pszeniczne znajdziesz w artykułach browar.bizu (na głównej stronie, nie na forum)
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Szumek
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.10
      • 8

No niby tak, ale mi sie marzy taka moja wlasna, "szumkowa". Wiesz, w sklepach w sumie tez można kupic gotowa pszenice.

Comment

Related Topics

Collapse

• Piotr7
        drożdże dla początkującego
        Piotr7
        Witam!
        Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
        Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
        2024-12-09, 13:24
      • SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 09:28
      • etman
        Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
        etman
        Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
        White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
        2024-11-23, 18:56
      • etman
        Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
        etman
        Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
        Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
        2024-10-29, 21:38
      • kurek93
        Pszenica z błędami.
        kurek93
        Witam.
        Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
        • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
        • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
        • słód Weyermann®
        ...
        2023-01-13, 10:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...