No to zaczalem, na poczatek oczywiscie brew-kit.
Troche czytalem, ale mam jeszcze kilka pytan.
Jest juz 48h burzliwej no i zauwazylem ze piana troche opadla.Czy to normalne?? Wczesniej bylo tak z 2 cm teraz jest pare mm.
Czy wieko domykac do konca?? Czy zostawic nie docisniete??
Fermentator trzymam w pokoju wiec troche mi sie podniosla temp. do okolo 24st, czy schladzac do 21-20?? Mam prosty sposob - otwieranie na chwilke balkonu
Czy mozna fermentator przenosic??
Czy to prawda ze nie mozna do niego za czesto zagladac??
Po jakim czasie, jesli nie widac objawow fermentacji sprawdzac poziom Blg??
To narazie wszystko, bede wdzieczny za odpowiedzi
Zdrowko
Troche czytalem, ale mam jeszcze kilka pytan.
Jest juz 48h burzliwej no i zauwazylem ze piana troche opadla.Czy to normalne?? Wczesniej bylo tak z 2 cm teraz jest pare mm.
Czy wieko domykac do konca?? Czy zostawic nie docisniete??
Fermentator trzymam w pokoju wiec troche mi sie podniosla temp. do okolo 24st, czy schladzac do 21-20?? Mam prosty sposob - otwieranie na chwilke balkonu
Czy mozna fermentator przenosic??
Czy to prawda ze nie mozna do niego za czesto zagladac??
Po jakim czasie, jesli nie widac objawow fermentacji sprawdzac poziom Blg??
To narazie wszystko, bede wdzieczny za odpowiedzi
Zdrowko
Comment