cześć
chciałem zapytać jaki cel mają przerwy w piwie pszenicznym w temp38,45,52po 15 min, w przepisie są jeszcze w 63st.C>60 min i 73>10min.zapisane je miałem gdy wcześniej wertowałem forum ale niestety zapomniałem kogo autorstwem był przepis.Te dwie ostatnie są dlamnie bardziej oczywiste wszak mam na koncie jedna warkę (jasne pełne właśnie ze smakiem popijane choć dopiero 1tydzień po cichej).dodam że w necie znalazłem przepis na witbier i tam są tylko przerwy w 66 >>100min i 72>> 30 min.
ciekawi mnie tez kiedy dodajecie kurakao i kolendre(ostatnie 5 min czy na dwa razy)?
z góry dziękuje ,skołowany żółtodziób .
chciałem zapytać jaki cel mają przerwy w piwie pszenicznym w temp38,45,52po 15 min, w przepisie są jeszcze w 63st.C>60 min i 73>10min.zapisane je miałem gdy wcześniej wertowałem forum ale niestety zapomniałem kogo autorstwem był przepis.Te dwie ostatnie są dlamnie bardziej oczywiste wszak mam na koncie jedna warkę (jasne pełne właśnie ze smakiem popijane choć dopiero 1tydzień po cichej).dodam że w necie znalazłem przepis na witbier i tam są tylko przerwy w 66 >>100min i 72>> 30 min.
ciekawi mnie tez kiedy dodajecie kurakao i kolendre(ostatnie 5 min czy na dwa razy)?
z góry dziękuje ,skołowany żółtodziób .
Comment