dylemat

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maroxan
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.03
    • 179

    dylemat

    Witam to juz moja 4ta warka, ale mam z nia maly klopot.

    21grudnia postawilem muntons dark mild+jasny ekstrakt słodowy w proszku 1kg.

    mierzylem wczoraj i dzisiaj blg, wskazuje na 3. u mnie jest dosc niska tempetatura bo nie grzeje w mieszkaniu wiec fermentor ma 20c prawie caly czas.

    czy moge juz zlewac ?
    kiedy bedzie 1 blg?

    z gory dziekuje.
    Cogito ergo sum vampiras
    moje skromne warzenie
    ________________
    Nasze fotografie
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Możesz. Po co ci 1Blg????
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • maroxan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.03
      • 179

      #3
      ok zlewam

      pisali ze ma byc 1-2blg.

      jesli jest 3 tzn ze odfermentowalo ?
      Cogito ergo sum vampiras
      moje skromne warzenie
      ________________
      Nasze fotografie

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        A nie zapytałem gdzie chcesz zlewać?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3491

          #5
          A nie przyszło Ci na myśl aby zobaczyć przy jakim blg inni "zlewają".Dokładnych opisów nie brakuje.

          Co masz na myśli pisząc "zlewanie"?
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • maroxan
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.03
            • 179

            #6
            przepraszam, butelkuje.
            Cogito ergo sum vampiras
            moje skromne warzenie
            ________________
            Nasze fotografie

            Comment

            • fidoangel
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 3491

              #7
              Jeśli piwo jest klarowne to jest ok. Można butelkować.

              P.s. Prawdopodobnie musisz wymienić klawiaturę bo Ci często nie "łapie" dużych liter i "ą" i "ł" i takich różnych używanych w języku polskim.
              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

              Comment

              • maroxan
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.03
                • 179

                #8
                wada angielskiego systemu nie mam polkich znakow.

                jesli urazilem polskosc to przepraszam, postaram sie pisac z drugiego komputera.
                Cogito ergo sum vampiras
                moje skromne warzenie
                ________________
                Nasze fotografie

                Comment

                • Infam
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.05
                  • 715

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maroxan Wyświetlenie odpowiedzi
                  wada angielskiego systemu nie mam polkich znakow.

                  jesli urazilem polskosc to przepraszam, postaram sie pisac z drugiego komputera.
                  Oczywiście do urażenia Polskości to jeszcze trochę. Chodzi o to, że stukamy tu "normalnie", jak masz jakiś problem, to idziesz do wyszukiwarki. Nie kombinować i nie wymyślać w wyszukiwarce "odpowiedników" i "fort" i "wajter" (bez względu na to, jak mądra będzie rzeczona).
                  Mam Alt skrajnie po prawej stronie w laptopie (bez sensu!) i kosztuje mnie to trochę (poprawianie itp.) staram się... (tyż ze wzgl. na Forumowiczów).

                  Nie czytaj takich, którzy radzą odfermentowanie do jedynki! Czytaj nas
                  Z czasem pisz!
                  "Dużo to nie znaczy Dobrze
                  Dobrze znaczy dużo"

                  Comment

                  • maroxan
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.03
                    • 179

                    #10
                    zabutelkowane, zakapslowane - czekam na efekty, wiadomo nie wyjdzie tak jakbym samodzielnie zrobił z zacieru [na razie brak miejsca i pieniędzy na potrzebny sprzęt], ale i tak się ciesze z dotychczasowych wyników.

                    Pozdrawiam i dziękuje.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez maroxan; 2009-01-04, 19:46.
                    Cogito ergo sum vampiras
                    moje skromne warzenie
                    ________________
                    Nasze fotografie

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10788

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maroxan Wyświetlenie odpowiedzi
                      z wiadomo nie wyjdzie tak jakbym samodzielnie zrobił z zacieru [na razie brak miejsca i pieniędzy na potrzebny sprzęt]
                      sprzęt ? co masz na myśli ?
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #12
                        Shift też masz zepsuty.

                        Comment

                        • maroxan
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.03
                          • 179

                          #13
                          Shift był klejący więc nie uzywałem.

                          Dziękuje za porady i pozdrawiam.
                          Cogito ergo sum vampiras
                          moje skromne warzenie
                          ________________
                          Nasze fotografie

                          Comment

                          • przemo70
                            † 1970-2019 Piwosz w Raju
                            • 2007.05
                            • 1501

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                            sprzęt ? co masz na myśli ?
                            Andrew pewnie o śrutownik mu między innymi chodzi
                            Save water, drink beer ...

                            http://www.parowozy.com.pl/
                            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                            Comment

                            • maroxan
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2008.03
                              • 179

                              #15
                              Anteks - też kiedyś warzyłeś z gotowców, a potem zaopatrzyłeś się w sprzęt i poświęcenie więcej czasu.
                              Cogito ergo sum vampiras
                              moje skromne warzenie
                              ________________
                              Nasze fotografie

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X