potrzebna instrukcja do kożlaka

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oldboy
    .. Znalazłem coś o wydzielaniu się różnych "świństw" w wyższych temp.(jakieś posmaki maślano .karmelowe
    Jesli chodzi o diacetyl to sie nie przejmuj. W butelkach poleza kilka miesiecy z drozdzami na dnie to drozdze zredukuja go.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

    Comment

    • oldboy
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.11
      • 60

      #17
      ok jak co to zwale CAŁą wine na was
      ps.odrobiłem lekcje i poczytałem o dekokcji ,co ,jak ,pozapisywałem i....
      znalazłem wiadomość ze dajecie sobie spokój z tą metodą heehhe(niezauważalne rezultaty w porównaniu do zac. infuzyjnego)

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oldboy
        znalazłem wiadomość ze dajecie sobie spokój z tą metodą heehhe(niezauważalne rezultaty w porównaniu do zac. infuzyjnego)
        Nie no, to Mapajak i ja, nie generalizuj
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Schnitzlbaumer, Sündenbock
          darekd
          "Kozioł ofiarny" z browaru z Górnej Bawarii.

          www.schnitzlbaumer.de

          Nie ma go jednak uwzględnionego na tej stronie. Być może jest to jednorazowy wypust dla Kalea-Bieradventskalender 2023

          Ekstr. 16,5%
          Alk. 6,5%

          Aromat - owocowy i...
          2024-01-09, 22:44
        • darekd
          Loncium, Schwarze Gams
          darekd
          Czarna kozica (czyli Bock) z rzemieślniczego browaru w Karyntii.

          6,2% alk.

          Chmiele - Perle, Spalter Select, Saaz (wszystkie bio)

          https://loncium.at/show_content.php?sid=44

          Aromat - palony słód, pod nimi owoce (dojrzała truskawka, może słodkie...
          2025-01-23, 00:25
        • darekd
          Wagner (Merkendorf), Bock Hell
          darekd
          Browar z Merkendorfu, małego miasteczka w Środkowej Frankonii (Bawaria).

          Jasny koźlak, za który w 2015 otrzymali tytuł European Beer Star

          16,8% ekstr.
          7,5% alk.

          https://www.wagner-merkendorf.de/unsere-biersorten/

          Aromat - słodowy z owocami (morele,...
          2024-12-14, 21:58
        • skitof
          100 Blumen, Zitrus Bock
          skitof
          Zitrus Bock z browaru 100 Blumen. Jak sami piszą: Kreativbier ze skórkami z cytrusów. 7,3% alkoholu, 16,6 st. Plato.
          Solidna produkcja. Z jednej strony jest klasyczny bock ze swoimi cechami charakterystycznymi, z drugiej czuć jakieś przełamanie smakowe i aromatyczne. Skórki cytrusów nie...
          2024-11-14, 14:45
        • Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 17:13
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...