zaginęła mi instrukcja z zestawu surowców do Kożlaka ciemnego kupionego w Browamatorze, może ktoś byłby uprzejmy mi ją zeskanować
potrzebna instrukcja do kożlaka
Collapse
X
-
Krzysiu poluzuj onuce.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzibuce .- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzibuce .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedziwasza wyszukiwarka nie działa najlepiej i po wpisaniu słowa koźlak znajduje cokolwiek.
Wyszukiwanie złożone -> Twoje warzenie -> wyświetlaj jako posty i znajduje bardzo dużo wpisów i receptur o Koźlakach. Trza tylko chcieć i wykazać się inicjatywą.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
.próbuj wyszukiwania złożonego /zawężaj działy do np. kołyski
tez szukałem z marnym skutkiem(najwięcej rezultatów po wyszukiwaniu u konkretnych osób w "twoje warzenie" )
może zapytaj konkretnie ,czego nie pamiętasz z instrukcji??
@up byleś pierwszyLast edited by oldboy; 2009-01-12, 18:22.
Comment
-
-
Oldboy ja tęi nstrukcję widziałem raz rok temu przy zakupie tego zestawu surowców. Odstawiłem to do zimy bo przeczytałęm coś o fermentacji w 15 stopniach. Latem takiej temperatury nie jestem w stanie uzyskać.
Nawiasem mówiąc nie wiem czy te słody po roku jakoś sie nie zepsuły ale wołków zbożowych w nich nie widze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzijestem rodem z PRL-u i włąsna inicjatywa zawsze mi sie żle kojarzyłaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
ja sie zbieram do koźlaka ale dzisiaj mierzyłem temp.i mam tylko 18-19st.C. "pudełko ze steropianu" mi narazie odpada bo niezabardzo ma mi kto te pety wymieniać a szykuje sie delegacja.stąd jesli moge się podczepić pod temat :
czy macie doświadczenie z fermentacją na safelager s-23 w temp. 18-20 st.C kozlaków??
drożdże te niby fermentują do 24 st.C ale czy takie piwo bedzie dalej przypominało "koziołka"? Znalazłem coś o wydzielaniu się różnych "świństw" w wyższych temp.(jakieś posmaki maślano .karmelowe
Comment
-
-
Piwo wyjdzie dobre, ale górnej fermentacji. Pojawią się posmaki owocowe, choć niewielkie, jeśli to będzie 18 stopni. Nie ma co demonizować, żadne masło nie wyjdzie, chyba, że coś schrzanisz
Comment
-
Comment