potrzebna instrukcja do kożlaka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sqter1971
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.01
    • 5

    potrzebna instrukcja do kożlaka

    zaginęła mi instrukcja z zestawu surowców do Kożlaka ciemnego kupionego w Browamatorze, może ktoś byłby uprzejmy mi ją zeskanować
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Za tak głupie teksty dostaje się ostrzegawczy strzał w tył głowy. Wszystko jest tu na forum, tylko nie wolno epatować lenistwem.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #3
      Krzysiu poluzuj onuce.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • sqter1971
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.01
        • 5

        #4
        buce .

        Comment

        • mlody_w_fachu
          Porucznik Browarny Tester
          • 2006.12
          • 325

          #5
          A do BA nie można napisać?
          po prostu mlody_w_fachu
          - - -
          gdzieniegdzie znany jako winorobek

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzi
            buce .
            Ja tu staję w Twojej obronie, a Ty tak się odwdzięczasz?
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • oldboy
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.11
              • 60

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzi
              buce .
              to sie kolega przywitał

              Comment

              • sqter1971
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.01
                • 5

                #8
                wasza wyszukiwarka nie działa najlepiej i po wpisaniu słowa koźlak znajduje cokolwiek.

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzi
                  wasza wyszukiwarka nie działa najlepiej i po wpisaniu słowa koźlak znajduje cokolwiek.
                  Pitolisz.


                  Wyszukiwanie złożone -> Twoje warzenie -> wyświetlaj jako posty i znajduje bardzo dużo wpisów i receptur o Koźlakach. Trza tylko chcieć i wykazać się inicjatywą.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • oldboy
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2008.11
                    • 60

                    #10
                    .próbuj wyszukiwania złożonego /zawężaj działy do np. kołyski
                    tez szukałem z marnym skutkiem(najwięcej rezultatów po wyszukiwaniu u konkretnych osób w "twoje warzenie" )
                    może zapytaj konkretnie ,czego nie pamiętasz z instrukcji??
                    @up byleś pierwszy
                    Last edited by oldboy; 2009-01-12, 18:22.

                    Comment

                    • sqter1971
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.01
                      • 5

                      #11
                      jestem rodem z PRL-u i włąsna inicjatywa zawsze mi sie żle kojarzyła

                      Comment

                      • sqter1971
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.01
                        • 5

                        #12
                        Oldboy ja tęi nstrukcję widziałem raz rok temu przy zakupie tego zestawu surowców. Odstawiłem to do zimy bo przeczytałęm coś o fermentacji w 15 stopniach. Latem takiej temperatury nie jestem w stanie uzyskać.
                        Nawiasem mówiąc nie wiem czy te słody po roku jakoś sie nie zepsuły ale wołków zbożowych w nich nie widze

                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sqter1971 Wyświetlenie odpowiedzi
                          jestem rodem z PRL-u i włąsna inicjatywa zawsze mi sie żle kojarzyła
                          Trza się wyzbyć złych nawyków.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • oldboy
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2008.11
                            • 60

                            #14
                            ja sie zbieram do koźlaka ale dzisiaj mierzyłem temp.i mam tylko 18-19st.C. "pudełko ze steropianu" mi narazie odpada bo niezabardzo ma mi kto te pety wymieniać a szykuje sie delegacja.stąd jesli moge się podczepić pod temat :
                            czy macie doświadczenie z fermentacją na safelager s-23 w temp. 18-20 st.C kozlaków??
                            drożdże te niby fermentują do 24 st.C ale czy takie piwo bedzie dalej przypominało "koziołka"? Znalazłem coś o wydzielaniu się różnych "świństw" w wyższych temp.(jakieś posmaki maślano .karmelowe

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #15
                              Piwo wyjdzie dobre, ale górnej fermentacji. Pojawią się posmaki owocowe, choć niewielkie, jeśli to będzie 18 stopni. Nie ma co demonizować, żadne masło nie wyjdzie, chyba, że coś schrzanisz
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X