Witam,
chciałem zapytać jak uwarzyć 45L takiego piwa?
Ogólnie mamy do dyspozycji:
-17kg słodu pilzneńskiego
-17kg monachijskiego
-po 2kg karmelowego ciemnego i jasnego.
-(barwiący ciemny 0,25kg)
-po 200g chmielu aromatycznego i goryczkowego
Kiedyś był zestaw na BA, teraz go nie ma więc proszę o pomoc w składzie piwa.
Jak warzyć? normalnie infuzyjnie czy z dekokcją?( wydaje mi sie ze byłaby wskazana)
jak chmielić i w jakich ilościach?
Teraz opiszę co chcielibyśmy uzyskać...
25L warkę piwka 12blg normalne klasyczne monachijskie ciemne
10L chcemy zalać wiśniami a dokładniej kompotem z wiśni
10L z Imbirem goździkami, cynamonem.
z góry dzięki, pozdrawiam
chciałem zapytać jak uwarzyć 45L takiego piwa?
Ogólnie mamy do dyspozycji:
-17kg słodu pilzneńskiego
-17kg monachijskiego
-po 2kg karmelowego ciemnego i jasnego.
-(barwiący ciemny 0,25kg)
-po 200g chmielu aromatycznego i goryczkowego
Kiedyś był zestaw na BA, teraz go nie ma więc proszę o pomoc w składzie piwa.
Jak warzyć? normalnie infuzyjnie czy z dekokcją?( wydaje mi sie ze byłaby wskazana)
jak chmielić i w jakich ilościach?
Teraz opiszę co chcielibyśmy uzyskać...
25L warkę piwka 12blg normalne klasyczne monachijskie ciemne
10L chcemy zalać wiśniami a dokładniej kompotem z wiśni
10L z Imbirem goździkami, cynamonem.
z góry dzięki, pozdrawiam
Comment