Witam serdecznie
Właśnie jestem w trakcie warzenia pierwszej warki. W tym momencie piwo (pilsner Muntons, malt spray, f. górna, brew-kit) jest w trakcie fermentacji cichej. W kilku miejscach (m.in w książce Ziemowita Fałata "Jak warzyć piwo - Praktyczny Poradnik") przeczytałem, że aby nagazować piwo podczas leżakowania należy dodać cukier. Moje pytanie brzmi: jaką ilość cukru należy dodać do butelki 0,5l ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
To mój pierwszy post na tym forum, do tej pory tylko przeglądałem posty. Dziś oficjalnie witam się z Wami, drodzy miłośnicy złocistego napoju
Właśnie jestem w trakcie warzenia pierwszej warki. W tym momencie piwo (pilsner Muntons, malt spray, f. górna, brew-kit) jest w trakcie fermentacji cichej. W kilku miejscach (m.in w książce Ziemowita Fałata "Jak warzyć piwo - Praktyczny Poradnik") przeczytałem, że aby nagazować piwo podczas leżakowania należy dodać cukier. Moje pytanie brzmi: jaką ilość cukru należy dodać do butelki 0,5l ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
To mój pierwszy post na tym forum, do tej pory tylko przeglądałem posty. Dziś oficjalnie witam się z Wami, drodzy miłośnicy złocistego napoju
Comment