Czyli tak jak myślałem. w większości przypadków pijemy dodatki chemiczne. A jak jest z innymi środkami powszechnie stosowanymi (np. Piro). Nie przyczyniają się do chorób??
Czemu piwo jest kwaśne - drożdże?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gucio56 Wyświetlenie odpowiedziCzyli tak jak myślałem. w większości przypadków pijemy dodatki chemiczne. A jak jest z innymi środkami powszechnie stosowanymi (np. Piro). Nie przyczyniają się do chorób??
Comment
-
-
Ja polecam ClO2 - wydajny, wygodny i skuteczny. Co do kosztu to już kwestia "źródełka", mnie wychodzi taniej niż piro.
Comment
-
-
Raz udało mi się kupić w firmie zajmującej się uzdatnianiem wody w Wołominie, ale ostatnio nie mieli w opakowaniach 1l, więc kupiłem od jakiegoś dystrybutora Mexeo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gucio56 Wyświetlenie odpowiedziA czy soda kaustyczna da się całkowicie wypłukać z np. butelek. Bo jak nie to chyba picie jej nawet w niewielkim stężeniu nie jest ciekawe dla naszego przełyku i innych organa.
Z przemysłem nie ma co porównywać sie, bo tam stosuje sie duże większe stęzenia.
Bardziej obawiałbym sie chloru...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gucio56 Wyświetlenie odpowiedziA czy soda kaustyczna da się całkowicie wypłukać z np. butelek. Bo jak nie to chyba picie jej nawet w niewielkim stężeniu nie jest ciekawe dla naszego przełyku i innych organa.
Z kolei dwutlenek chloru jest powszechnie używany do dezynfekcji wody pitnej i uznawany za środek bezpieczny.
Wspomnę też, że nie dezynfekuję butelek tylko płuczę wodą po spożyciu i przed użyciem (skrzynka do wanny i jazda wężykiem prysznicowym - idzie ekspresowo). Nie mam zakażeń, robię tak od dwóch lat.
Comment
-
-
"Problem" w tym, że ja twierdzę iż żadnych resztek nie będzie, na co rozwiazaniem tej problematyki byłyby testy doświadczalne i badania labolatoryjne.
Może kiedyś doczekamy się ich, może jakis chemik młody zrobi to jako pracę zaliczeniową...
Comment
-
Comment