refermentacja - ekstrakt słodowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jarekkol
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.02
    • 13

    refermentacja - ekstrakt słodowy

    Poradzcie prosze, jaki ekstrakt zastosowac i w jakiej ilości w przypadku nastepujacych typow piw:


    1) Koelsch

    2) Pale Ale

    3) India Pale Ale

    4) Bitter

    Słyszałem również, że w przypadku Koelscha i Ale, dobrze jest potrzymać piwko po zabutelkowaniu przez 3-5 dni w temperaturze pokojowej, a następnie przenieść je do chłodnej piwnicy. Co o tym sądzicie?

    Serdecznie pozdrawiam
    Jarek
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #2
    Normalnie żal mi się zrobiło, że przez 2 dni nikt nie odpowiedział. Napisałbym, użyj opcji Szukaj, ale co tam. Polecam ten wątek. W 7. poście masz link do kalkulatora, powinien on sporo światła rzucić na Twój problem.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • jarekkol
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.02
      • 13

      #3
      kopyr, dzięki za pomoc. Kwestia ilości jest już w miarę jasna.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X