Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem właśnie przed swoją pierwszą warką i jak zawsze na początku pojawia się mnogość pytań.
Kilka słów opisu.
Na stanie posiadam następujące ekstrakty WES:
- Nachmielony ekstrakt pszeniczny 1,7kg
- Ekstrakt pszeniczny 1,7 kg
- Ekstrakt jasny 1,7 kg
- Suchy ekstrakt jasny 0,2 kg
- Muntons Spraymalt - Wheat (Pszeniczny) - 500 g
Chcę przygotować dobre piwo pszeniczne. W związku z tym mam pytanie do doświadczonych forumowiczów. Jaka konfiguracja składników będzie najlepsza?
Czy wszystkie składniki powinny być pszeniczne? Czy może lepiej zamiast niechmielonego
pszenicznego użyć ekstrakt jasny?
Z góry dziękuję za wszystkie życzliwe porady.
Jestem właśnie przed swoją pierwszą warką i jak zawsze na początku pojawia się mnogość pytań.
Kilka słów opisu.
Na stanie posiadam następujące ekstrakty WES:
- Nachmielony ekstrakt pszeniczny 1,7kg
- Ekstrakt pszeniczny 1,7 kg
- Ekstrakt jasny 1,7 kg
- Suchy ekstrakt jasny 0,2 kg
- Muntons Spraymalt - Wheat (Pszeniczny) - 500 g
Chcę przygotować dobre piwo pszeniczne. W związku z tym mam pytanie do doświadczonych forumowiczów. Jaka konfiguracja składników będzie najlepsza?
Czy wszystkie składniki powinny być pszeniczne? Czy może lepiej zamiast niechmielonego
pszenicznego użyć ekstrakt jasny?
Z góry dziękuję za wszystkie życzliwe porady.
Comment