Witam wszystkich, którzy zechcą zerknąć na tego posta.
Po dwuletnich namysłach w końcu zebrałem się i robię pierwsze piwo z brewkita Cooper Lager.
Trzymam zgodnie z instrukcją trzeci dzień w temp. ok. 24 st. C.
I tu pytanie, bo dzisiaj zmierzyłem Blg i spadło do ok. 1-1,5 st.
Zajrzałem do środka i piany już nie ma, pływają tylko drobne wysepki bąbelków.
Czy zacząć już butelkowanie czy jeszcze czekać?
W instrukcji napisano, że fermentacja ma trwać 5-7 dni. Nie za szybko to poszło?
W smaku wydaje się ok, zapach też cacy, tzn. nie ma tam wg mnie "niepiwnych" aromatów.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Po dwuletnich namysłach w końcu zebrałem się i robię pierwsze piwo z brewkita Cooper Lager.
Trzymam zgodnie z instrukcją trzeci dzień w temp. ok. 24 st. C.
I tu pytanie, bo dzisiaj zmierzyłem Blg i spadło do ok. 1-1,5 st.
Zajrzałem do środka i piany już nie ma, pływają tylko drobne wysepki bąbelków.
Czy zacząć już butelkowanie czy jeszcze czekać?
W instrukcji napisano, że fermentacja ma trwać 5-7 dni. Nie za szybko to poszło?
W smaku wydaje się ok, zapach też cacy, tzn. nie ma tam wg mnie "niepiwnych" aromatów.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Comment