Witam!
Od dawna nosiłem się z zamiarem zapoczątkowania produkcji własnego wymarzonego piwa. Poczytałem nieco na forum o różnych metodach, doborze sprzętu itd. ale mam po tym mętlik w głowie - prosiłbym więc o rozjaśnienie kilku wątpliwości. Na wstępie - chce osiągnąć pewien konkretny smak, łączący to co najlepsze w pitych dotychczas przeze mnie piwach. Zależy mi na piwie stosunkowo mocnym, o ciemnej głębokiej barwie, pszenicznym, gęstym i doprawianym miodem. Czy moglibyście ułożyć mi jakaś listę najlepszych składników i potrzebnej aparatury? Tak jak wspomniałem na wstępie - jestem całkowicie zielony i mam nawet wątpliwości jakiego rodzaju miód (i w którym momencie go najlepiej dodać) powinien zastosować. Z góry dzięki
Od dawna nosiłem się z zamiarem zapoczątkowania produkcji własnego wymarzonego piwa. Poczytałem nieco na forum o różnych metodach, doborze sprzętu itd. ale mam po tym mętlik w głowie - prosiłbym więc o rozjaśnienie kilku wątpliwości. Na wstępie - chce osiągnąć pewien konkretny smak, łączący to co najlepsze w pitych dotychczas przeze mnie piwach. Zależy mi na piwie stosunkowo mocnym, o ciemnej głębokiej barwie, pszenicznym, gęstym i doprawianym miodem. Czy moglibyście ułożyć mi jakaś listę najlepszych składników i potrzebnej aparatury? Tak jak wspomniałem na wstępie - jestem całkowicie zielony i mam nawet wątpliwości jakiego rodzaju miód (i w którym momencie go najlepiej dodać) powinien zastosować. Z góry dzięki
Comment