Przy dzisiejszym warzeniu wyszedł nam taki problem... drożdże z poprzedniej warki nie ruszyły(dolne) w ogole jakoś dziwnie pachną więc chyba są zepsute.
Mamy tylko suche drożdże górnej fermentacji...
Skład piwka:
słód pszeniczny 2,5kg
pilzneński 4,5kg
karmelowy jasny 0,5kg
(myślimy czy w ogole nie dać tych górnej i przenieść je do 20*C)
Chciałem zapytać co zrobić w takiej sytuacji?? proszę o szybką odpowiedz...
Czy z okolic Rybnika może któryś z piwowarów posiada dolne drożdże na stanie...
Pozdrawiam
Mamy tylko suche drożdże górnej fermentacji...
Skład piwka:
słód pszeniczny 2,5kg
pilzneński 4,5kg
karmelowy jasny 0,5kg
(myślimy czy w ogole nie dać tych górnej i przenieść je do 20*C)
Chciałem zapytać co zrobić w takiej sytuacji?? proszę o szybką odpowiedz...
Czy z okolic Rybnika może któryś z piwowarów posiada dolne drożdże na stanie...
Pozdrawiam
Comment