Pierwsze warzenie- porady, proporcje, surowce.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radekam
    Chciałem raczej pogadać na ten temat, zobaczyć co o tym sądzą koleżanki i koledzy, a potem ewentualnie zgłosić oficjalny wniosek do admina.
    To można robić w dedykowanym dziale. Potem wszyscy narzekają, że wyszukiwarka do bani - pewnie, jak się nie zakłada osobnego tematu, w odpowiednim dziale, to potem szukaj igły w stogu siana. I między innymi to właśnie powoduje zakładanie co raz to tematu o tym samym, bo ludzie nie mogą znaleźć konkretów. Jak będziemy bardziej zdyscyplinowani, to i forum będzie klarowniejsze.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 21:57
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
      dadek
      Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
      2025-02-10, 00:58
    • Serokomlak
      Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
      Serokomlak
      W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
      2024-09-29, 00:39
    • pebejot
      Słowenia, Kranj, Jelenčeva ul. 1, Kranjska pivovarna
      pebejot
      Kranj to jedno z najludniejszych słoweńskich miast z małą, aczkolwiek urokliwą starówką.
      Z Ljubljany można tu dojechać w poł godziny pociągiem kolei Słoweńskich SŻ.
      Od 2016 roku działa tu browar regionalny "Kranjska Pivovara".
      Niestety przybytek zlokalizowany...
      2022-09-25, 22:22
    • bastion
      Ukraina, Brovary, Kijivska 316, Brovar Hof.
      bastion
      W centralnej części miasta Brovary ( tak ogólnie, bo gdzie tam jest stricte centrum, tego nie mogłem namierzyć.) od 2008 roku działa browar restauracyjny Hof. Mieści się w części centrum handlowego - Terminal. Zajmuje parter, który we wschodnich realiach zwany jest pierwszym piętrem. Wystrój...
      2023-04-28, 21:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...