Witam,
piwo po tygodniu zlałem na cichą. Blg startowe 11 BLG, przy zlewaniu 3,5. Przy zlewaniu wykonałem pomiar balingometrem, a próbkę posmakowałem. Niestety w smaku jest trochę wodniste - robiłem z puszki + pół na pół glukoza z ekstraktem.
Czy gdy do re-fermentacji dodam sproszkowany ekstrakt słodowy, doda mi to trochę smaku, czy sypać normalnie glukozę, bo tamto i tak nic nie da?
Pozdrawiam
diablo62
piwo po tygodniu zlałem na cichą. Blg startowe 11 BLG, przy zlewaniu 3,5. Przy zlewaniu wykonałem pomiar balingometrem, a próbkę posmakowałem. Niestety w smaku jest trochę wodniste - robiłem z puszki + pół na pół glukoza z ekstraktem.
Czy gdy do re-fermentacji dodam sproszkowany ekstrakt słodowy, doda mi to trochę smaku, czy sypać normalnie glukozę, bo tamto i tak nic nie da?
Pozdrawiam
diablo62
Comment