Moja grzałka 1400W kosztowała 35zł. Nie wspominając o tym, że SBM w której mam mieszkanie by mnie wyeksmitowała w tempie ekspresowym, jakbym odpalił taboret w domu. Mieszkanie kosztuje znacznie więcej, niż te 100zł na grzałkę.
Wspomaganie grzałką
Collapse
X
-
-
Myślałem nad kupnem taboretu gazowego, lecz nie mam na to na tą chwilę pieniędzy. W domu używam gazu ziemnego, a taboret na gaz ziemny kosztuje minimum 250 zł. Tańszy jest oczywiśćie taboret na butlę gazową, ale do tego wchodzą akcesoria (wężyki, reduktory), jednorazowa kaucja za butlę (90-110zł), no i oczywiśćie zawartość butli (40-50). Dlatego będę próbował z grzałką 2000W którą znalazłem na Allegro już od 45 złotych. Zobaczymy czy zda to egzamin.Comment
-
Cześć
Jak masz garnek wypełniony po brzegi to możesz grzałkę zawiesić za kabel (ja zaczepiam o okap).
Grzałka 1400W za 6zł z allegro + przesyłka słuzy mi ponad rok czasu.
Zarknij: http://www.piwo.org/galeria/albums/u...wrzenie_01.jpganioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywychComment
-
anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywychComment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam,
-na sprzedaż kadź zacierna/filtracyjna "na lenia" z termosu wojskowego (aluminium) pojemoność ok. 35l wraz z filtrem z oplotu.
-keg z grzałkami do gotowania brzeczki (górna grzałka spalona-dołączę inną na wymianę)
-chłodnica...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-01-07, 15:18 -
-
Dzień dobry,
Mam do sprzedania kocioł zacierno-warzelny firmy Grainfather, model G30 dla warek o wielkości 20-25 litrów do warzenia piwa w warunkach domowych.
Cena: 2 500,0 zł
Urządzenie kupione było w styczniu 2020 roku w sklepie internetowym twójbrowar.pl (mam...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Wyczaiłem na alegroszu taki kocioł z kega, co myślą bardziej doświadczeni piwowarzy, warto to brać czy raczej się nie sprawdzi?
https://allegro.pl/oferta/keg-50l-z-...ce-14834254448...-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment