Wspomaganie grzałką

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #16
    Moja grzałka 1400W kosztowała 35zł. Nie wspominając o tym, że SBM w której mam mieszkanie by mnie wyeksmitowała w tempie ekspresowym, jakbym odpalił taboret w domu. Mieszkanie kosztuje znacznie więcej, niż te 100zł na grzałkę.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • kamcio1990
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.11
      • 300

      #17
      Myślałem nad kupnem taboretu gazowego, lecz nie mam na to na tą chwilę pieniędzy. W domu używam gazu ziemnego, a taboret na gaz ziemny kosztuje minimum 250 zł. Tańszy jest oczywiśćie taboret na butlę gazową, ale do tego wchodzą akcesoria (wężyki, reduktory), jednorazowa kaucja za butlę (90-110zł), no i oczywiśćie zawartość butli (40-50). Dlatego będę próbował z grzałką 2000W którą znalazłem na Allegro już od 45 złotych. Zobaczymy czy zda to egzamin.

      Comment

      • bielok
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.10
        • 338

        #18
        Cześć

        Jak masz garnek wypełniony po brzegi to możesz grzałkę zawiesić za kabel (ja zaczepiam o okap).

        Grzałka 1400W za 6zł z allegro + przesyłka słuzy mi ponad rok czasu.

        Zarknij: http://www.piwo.org/galeria/albums/u...wrzenie_01.jpg
        anioły śmierdzą potem
        żrą kiełbasę
        mają w dupie żywych

        Comment

        • ushi
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.03
          • 148

          #19
          Myślałem,że będzie się do niej kleić i przypalać brzeczka,no i zacieru się nie podgrzeje w czasie zacierania, bo młóto to bankowo sie przypali.

          Comment

          • ushi
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.03
            • 148

            #20
            ,no i zacieru się nie podgrzeje w czasie zacierania, bo młóto to bankowo sie przypali.
            Bystrzak!!!

            Comment

            • bielok
              Porucznik Browarny Tester
              • 2007.10
              • 338

              #21
              Cześć.

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
              Myślałem,że będzie się do niej kleić i przypalać brzeczka,no i zacieru się nie podgrzeje w czasie zacierania, bo młóto to bankowo sie przypali.
              Ale pytanie dotyczyło wspomagania grzałką w czasie chmielenia.
              anioły śmierdzą potem
              żrą kiełbasę
              mają w dupie żywych

              Comment

              • ushi
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.03
                • 148

                #22
                Wiem, ale trochę się zakreciłem...sorki.

                Comment

                • Robert13
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.04
                  • 899

                  #23
                  Przeca nim wsypiesz słód możesz śmiało dogrzewać grzałką. A gdy bedziesz juz zacierał to podgrzanie gazem o 10 st.C nie będzie dłużyzną.

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X