W zasadzie nie ma przeciwwskazań - poza tym, że takie piwo będzie mocniej nachmielone. Ale jak ktoś lubi...
Moja pierwsza warka - brewkit - fermentacja
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziW zasadzie nie ma przeciwwskazań - poza tym, że takie piwo będzie mocniej nachmielone. Ale jak ktoś lubi...
Chociaż mi na rynku brakuje naprawdę mocno goryczkowych piw więc moze tędy droga... próba nie strzelba
Comment
-
-
Generalnie lepiej chyba kupić dwie puszki i zrobić 2 razy więcej piwa w tym samym czasie...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
W czwartej dobie zmierzyłem Blg i wynosiło 5 (tak samo jak po drugiej dobie fermentacji). Początkowe było 12Blg. Czy zejdzie jeszcze w ciągu tych trzech następnych dni do ok 3Blg ? Jak po 7 dniach będzie nadal 5Blg to czy jest to jakiś problem ? - można rozlewać ?
Pozdrawima
Mariusz
Comment
-
-
Weź może rozszczelnij pokrywę, wcześniej lekko poruszaj wiadrem. Może drożdżykom tlenu brakuje? z 5blg będziesz miał granaty - nie butelkuj!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPozwolę sobie podłączyć się pod temat i zapytać
- czy zamiast dodawać ekstrakt słodowy aby otrzymać pełną 23 litrową warkę, można zostać przy samym brewkit-cie i przygotować dajmy na to 12 litrów piwa?
Jeśli pytanie jest żenujące, to przepraszam i nadmienię na usprawiedliwienie, że dopiero nieśmiało przygotowuję się do pierwszego warzenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPozwolę sobie podłączyć się pod temat i zapytać
- czy zamiast dodawać ekstrakt słodowy aby otrzymać pełną 23 litrową warkę, można zostać przy samym brewkit-cie i przygotować dajmy na to 12 litrów piwa?
Jeśli pytanie jest żenujące, to przepraszam i nadmienię na usprawiedliwienie, że dopiero nieśmiało przygotowuję się do pierwszego warzenia
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWyjściem są piWESy z WESa, które są nachmielone chyba właśnie na 10L.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWeź może rozszczelnij pokrywę, wcześniej lekko poruszaj wiadrem. Może drożdżykom tlenu brakuje? z 5blg będziesz miał granaty - nie butelkuj!
Comment
-
-
aż spadnieWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Jeszcze jedno pytanko.
Jak będę nalewał piwko do butelek to lepiej robić to za pomocą rurki którą umieszczę nad osadami z dna (jeśli takowe występują przy produkcji piwa z brewkita) czy zastosowac kranik z fermentatora (który osodzony jest dość nisko) ?
Sorki za banalne pytania ale w końcu to moja pierwsza warka
Comment
-
-
Ja leję kranikiem z zainstalowanym na nim wężykiem igielitowym, coby młodego piwa nie napowietrzyć.
Osady będziesz miał z drożdży.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment