wygląd piwa po dojrzewaniu???

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ion
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.04
    • 77

Jeśli to pleśń, to broń Boże nie pić, nawet po zdjęciu kożuszka. Pleśnie wydzielają enzymy do pożywienia, które zawierają mykotoksyny. Tak więc, jak to powiedział mój laborant: "Zdrowiej jest zjeść pleśń, bo to w końcu białko jakieś, niż to, na czym ona rosła..."

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
      W butelkach.

>leszek21, jeszcze dużo masz do poczytania.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• leszek21
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.06
        • 12

no z tego co widać na zdjęciu wynika że niestety tak.......

Comment

• leszek21
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.06
          • 12

Zapach- pachnie jak normalne piwo ale w tle można wyczuć lekki zapach kwaśny jakby ogórków kiszonych

Smak- mocno goryczkowy, ostro czuć chmiel (mogłem za dużo dodać) (ale w miare przyjemny jak dla mnie) jednak w tle da się również wyczuć lekko kwaśny samak, moje pierwsze wrażenie było takie że samak nie róznił się wiele od świeżej brzeczki po warzeniu.

Comment

• Infam
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.05
            • 715

Na razie lekki, wypijalny kwasiżur ale będzie gorzej. Nie masz tego dużo, zasil kanał. Szkoda brudzić szkła.
            Następne będzie lepsze ;-)
            "Dużo to nie znaczy Dobrze
            Dobrze znaczy dużo"

Comment

• krzem82
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.11
              • 113

Bakterie mlekowe ci się namnożyły, nie utrzymałeś staranności w utrzymaniu czystości.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
                Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
                ART
                Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
                2024-10-12, 21:15
              • Brandis
                Chmielenie na zimno.
                Brandis
                Po raz pierwszy robię piwo które chmiele na zimno. W piątek wrzuciłem na cicha torebkę z chmielem , no i dzisiaj postanowiłem zajrzeć i moim oczom ukazała się coś takiego https://zapodaj.net/159d791bc8bf3.jpg.html.
                Co prawda z fermentatora pachnie ładnie , niby czytałem że chmielenie na...
                2020-02-05, 17:00
              • Orzech1988
                X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
                Orzech1988
                Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
                2019-01-13, 22:23
              • heckler
                Valtice, Zámecká 1222, Pivovar Feldsberg
                heckler
                Valtice to małe winiarskie miasto położone tuż przy granicy z Austrią. Wraz z pobliskim miasteczkiem Lednice tworzą wpisany na światową listę UNESCO obszar Valticko-Lednicki.
                Obszar ten na Listę Dziedzictwa UNESCO został wpisany w 1996 roku . Podczas stuleci powstawał tutaj wyjątkowy...
                2018-10-02, 10:28
              • ART
                Pinta, Hop Selection - Nelson Sauvin
                ART
                Mamy tutaj takiego delikwenta z Pinty. Dobra hazy IPA. Spożywczo wszystko jak należy, dobrze zbalansowana, wygląd zgodny z oczekiwaniem. Ale opisywana na ecie z perłową wstawką jest jako single hop. No więc można by pomyśleć że to nachmielone tylko Nelsonem. Ale po luknięciu pod kod QR z...
                2025-03-15, 13:34
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...