wygląd piwa po dojrzewaniu???

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ion
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.04
    • 77

    #16
    Jeśli to pleśń, to broń Boże nie pić, nawet po zdjęciu kożuszka. Pleśnie wydzielają enzymy do pożywienia, które zawierają mykotoksyny. Tak więc, jak to powiedział mój laborant: "Zdrowiej jest zjeść pleśń, bo to w końcu białko jakieś, niż to, na czym ona rosła..."

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
      W butelkach.




      >leszek21, jeszcze dużo masz do poczytania.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • leszek21
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.06
        • 12

        #18
        no z tego co widać na zdjęciu wynika że niestety tak.......

        Comment

        • leszek21
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.06
          • 12

          #19
          Zapach- pachnie jak normalne piwo ale w tle można wyczuć lekki zapach kwaśny jakby ogórków kiszonych

          Smak- mocno goryczkowy, ostro czuć chmiel (mogłem za dużo dodać) (ale w miare przyjemny jak dla mnie) jednak w tle da się również wyczuć lekko kwaśny samak, moje pierwsze wrażenie było takie że samak nie róznił się wiele od świeżej brzeczki po warzeniu.

          Comment

          • Infam
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.05
            • 715

            #20
            Na razie lekki, wypijalny kwasiżur ale będzie gorzej. Nie masz tego dużo, zasil kanał. Szkoda brudzić szkła.
            Następne będzie lepsze ;-)
            "Dużo to nie znaczy Dobrze
            Dobrze znaczy dużo"

            Comment

            • krzem82
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.11
              • 113

              #21
              Bakterie mlekowe ci się namnożyły, nie utrzymałeś staranności w utrzymaniu czystości.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X