Jeśli to pleśń, to broń Boże nie pić, nawet po zdjęciu kożuszka. Pleśnie wydzielają enzymy do pożywienia, które zawierają mykotoksyny. Tak więc, jak to powiedział mój laborant: "Zdrowiej jest zjeść pleśń, bo to w końcu białko jakieś, niż to, na czym ona rosła..."
wygląd piwa po dojrzewaniu???
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziW butelkach.
>leszek21, jeszcze dużo masz do poczytania.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Zapach- pachnie jak normalne piwo ale w tle można wyczuć lekki zapach kwaśny jakby ogórków kiszonych
Smak- mocno goryczkowy, ostro czuć chmiel (mogłem za dużo dodać) (ale w miare przyjemny jak dla mnie) jednak w tle da się również wyczuć lekko kwaśny samak, moje pierwsze wrażenie było takie że samak nie róznił się wiele od świeżej brzeczki po warzeniu.
Comment
-
Comment