Jeśli to pleśń, to broń Boże nie pić, nawet po zdjęciu kożuszka. Pleśnie wydzielają enzymy do pożywienia, które zawierają mykotoksyny. Tak więc, jak to powiedział mój laborant: "Zdrowiej jest zjeść pleśń, bo to w końcu białko jakieś, niż to, na czym ona rosła..."
wygląd piwa po dojrzewaniu???
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Zapach- pachnie jak normalne piwo ale w tle można wyczuć lekki zapach kwaśny jakby ogórków kiszonych
Smak- mocno goryczkowy, ostro czuć chmiel (mogłem za dużo dodać) (ale w miare przyjemny jak dla mnie) jednak w tle da się również wyczuć lekko kwaśny samak, moje pierwsze wrażenie było takie że samak nie róznił się wiele od świeżej brzeczki po warzeniu.Comment
Related Topics
Collapse
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
2024-10-12, 20:15 -
-
Po raz pierwszy robię piwo które chmiele na zimno. W piątek wrzuciłem na cicha torebkę z chmielem , no i dzisiaj postanowiłem zajrzeć i moim oczom ukazała się coś takiego https://zapodaj.net/159d791bc8bf3.jpg.html.
Co prawda z fermentatora pachnie ładnie , niby czytałem że chmielenie na...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły... -
Valtice to małe winiarskie miasto położone tuż przy granicy z Austrią. Wraz z pobliskim miasteczkiem Lednice tworzą wpisany na światową listę UNESCO obszar Valticko-Lednicki.
Obszar ten na Listę Dziedzictwa UNESCO został wpisany w 1996 roku . Podczas stuleci powstawał tutaj wyjątkowy...-
Channel: Czechy
-
-
po 7 dniach fermentacji?
Moim zdaniem jest za ciemny....-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment