Ok dam cukier a co do mojego wcześniejszego pytania że od trzech dni mam 3 blg to mogę butelkować czy jeszcze czekać.
Brewkit Coopers Lager ważne pytania
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam.
Sprzedam zestaw do wyrobu piwa (mikrobrowar)
Zestaw zawiera:
- Plastikowy pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywą
- Kran do pojemnika
- Mieszadło plastikowe
- Rurkę fermentacyjną
- Areometr z menzurką (miernik cukru)
-...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
-
-
Witam serdecznie.
Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.
Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...-
Channel: Surowce
-
-
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...1 Photo-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment