Uzasadnienie:
Doppelbock, Jan Krysiak (wena)
Piwo wykonane według tej receptury otrzymało tytuł Grand Championa KPD 2009 tym samym wygrywając VII KPD w Żywcu!!! Co więcej piwo to zostało uwarzone w Browarze Brackim Cieszynie. (...)
Butelkujemy z użyciem 170g glukozy.
Pils, Andrzej Smyk (anteks)
Piwo wykonane według tej receptury zajęło w I miejsce w słowackim konkursie Slovak Homebrewing Star 2009, w kategorii piw jasnych warzonych ze słodów o ekstrakcie do 14Blg. (...)
Refermentacja z dodatkiem cukru 5,5g/l
Pilzner Bohemski (Wyłudzkie Pełne), Czesław Dziełak (Dagome)
Piwo wykonane według tej receptury zajęło w swojej kategorii I miejsce w VII KPD w Żywcu. (...)
Refermentacja 150g glukozy
Saison, Dorota Chrapek (dori)
Piwo wykonane według tej receptury zajęło w swojej kategorii I miejsce w VII KPD w Żywcu. Jury ponoć nie miało uwag krytycznych (...)
Refermentacja 160g glukozy
Porter bałtycki 22blg - "Jajecznica"
piwo zdobyło I miejsce w VII Konkursie Piw Domowych Żywiec 2009 w kategorii porter bałtycki
(...)rozlew do butelek 70 g cukru na 10 l piwa
Doppelbock, Jan Krysiak (wena)
Piwo wykonane według tej receptury otrzymało tytuł Grand Championa KPD 2009 tym samym wygrywając VII KPD w Żywcu!!! Co więcej piwo to zostało uwarzone w Browarze Brackim Cieszynie. (...)
Butelkujemy z użyciem 170g glukozy.
Pils, Andrzej Smyk (anteks)
Piwo wykonane według tej receptury zajęło w I miejsce w słowackim konkursie Slovak Homebrewing Star 2009, w kategorii piw jasnych warzonych ze słodów o ekstrakcie do 14Blg. (...)
Refermentacja z dodatkiem cukru 5,5g/l
Pilzner Bohemski (Wyłudzkie Pełne), Czesław Dziełak (Dagome)
Piwo wykonane według tej receptury zajęło w swojej kategorii I miejsce w VII KPD w Żywcu. (...)
Refermentacja 150g glukozy
Saison, Dorota Chrapek (dori)
Piwo wykonane według tej receptury zajęło w swojej kategorii I miejsce w VII KPD w Żywcu. Jury ponoć nie miało uwag krytycznych (...)
Refermentacja 160g glukozy
Porter bałtycki 22blg - "Jajecznica"
piwo zdobyło I miejsce w VII Konkursie Piw Domowych Żywiec 2009 w kategorii porter bałtycki
(...)rozlew do butelek 70 g cukru na 10 l piwa
Comment