Witam
Zamarzyło mi się takie piwko - mocno chmielone goryczkowo Red Ale o zapachu dębu.
Samo Red Ale to nie jakiś wielki problem, robiłem je już i to zrobię wg podobnej receptury, ale nurtuje mnie jak uzyskać owy aromat.
Myślałem o użyciu średnio przypieczonych dębowych płatków.
Czy ktoś z Was miał już z nimi do czynienia?
Jak najlepiej ich używać?
Kiedy je dodawać i ile?
Czy wpływają one w jakikolwiek sposób na trwałość piwa?
Zamarzyło mi się takie piwko - mocno chmielone goryczkowo Red Ale o zapachu dębu.
Samo Red Ale to nie jakiś wielki problem, robiłem je już i to zrobię wg podobnej receptury, ale nurtuje mnie jak uzyskać owy aromat.
Myślałem o użyciu średnio przypieczonych dębowych płatków.
Czy ktoś z Was miał już z nimi do czynienia?
Jak najlepiej ich używać?
Kiedy je dodawać i ile?
Czy wpływają one w jakikolwiek sposób na trwałość piwa?
Comment