Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cambridgei
Wyświetlenie odpowiedzi
Koniec fermentacji na 7 Blg..(Proszę o pomc)
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori Wyświetlenie odpowiedziZrobiłeś próbę jodową? Niestety wzrost temperatury do 78C na początku zacierania mógł uśmiercić większość enzymów i w zacierze pozostała nierozłożona skrobia, niedostępna dla drożdży.
Jeżeli byłaby to skrobia, miałby cieńkusza od samego początku, To, że na chwilę wzrosła temperatura, nie znaczy, że zginęły od razu enzymy. Na pewno zmienił się charakter zacierania.
@wogosz Smakowitością sterujemy podczas przerwy w 62-64st.
Możesz trochę rozwinąć temat ?
Comment
-
Comment