Fermentacja, a raczej jej brak

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grazdanin Wyświetlenie odpowiedzi
    Ostatnie pytanie, mogę butelkować jeżeli winomierz wskazuje 4 BLG ?
    Cukromierz jak już. Poczekaj jeszcze chwilę, może spadnie do 3-3,5Blg.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grazdanin Wyświetlenie odpowiedzi
      Ostatnie pytanie, mogę butelkować jeżeli winomierz wskazuje 4 BLG ?
      Chłopie ty chcesz butelkować po 3 dniach od warzenia? To nawet koncerny tak szybko tego nie robią. Wyrób piwa wymaga cierpliwości.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10788

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks Wyświetlenie odpowiedzi
        Zielonkawy?????
        bo to zielone piwo
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          bo to zielone piwo
          z chmielu
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10788

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            z chmielu
            świeżego
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • raffsa
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.01
              • 4

              #21
              Witam wszystkich !!
              W środę wieczorem nastawiłem piwko z puszki coopersa_lager !! Temp 24st przez pierwsze dwa dni po wejściu do pomieszczenia gdzie stoi pojemnik było czuć lekko drozdzami czyli coś bulgotało ale słabo. Dziś (piatek) to już prawie wczale nie bulgota sprawdzałem BLG ma 5 kolor słomkowy i pachnie drozdzami.
              CZY mam się martwić brakiem burzliwej fermentacji ???

              Pozdrawiam
              Raffsa

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                #22
                Już jest po burzliwej
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • raffsa
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2010.01
                  • 4

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Już jest po burzliwej
                  dziś mam blg 1 !! lekko mętne butelkować czy jeszcze zaczekać ????

                  Pozdrawiam

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10788

                    #24
                    zlać na cichą
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X