Jak przychodzisz do kogoś w gości to też olewasz zwyczaje jakie panują u niego i srasz na dywan?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Ale co? Że nie umiesz zdania zacząć z dużej litery?
Umiem a że nie zawsze wychodzi zresztą przytyk był o interpunkcje
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Nowy i już się stawia.
Jak przychodzisz do kogoś w gości to też olewasz zwyczaje jakie panują u niego i srasz na dywan?
nie chodzi że od razu najpierw czekam aż mi ktoś zwróci uwagę że piwo przyniosłem a nie wódkę
a na poważnie to sorka ale sami wiecie co nowe forum to ciągle coś komuś uwiera
co do "Nowy i już się stawia. " nie taki nowy bo obserwuje was!
to że się lognołem i przemówiłem to dlatego że dostałem taki tam zestaw do wiecie ważenia takich tam
Ostatnia zmiana dokonana przez szamankfc; 2009-10-07, 19:50.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szamankfc
dostałem taki tam zestaw do wiecie ważenia takich tam
Nie wiemy. Ziemniaki będziesz ważyć?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
Dzień dobry,
zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
Zacząłem warzyć swój trzeci brewkit (COOPERS IPA) i tu pojawił się problem z jego obecnym smakiem.
Data rozpoczęcia warzenia to 15.02, po 24h drozdze dołączone do brewkitu nie ruszły, otworzyłem fermentor, cisza, powierzchnia gładka.. ale po rehydratacji...
Comment