Witam
Mam zamiar zrobić podpiwek. Ten z gotowej mieszanki z Delekty.
Mam w związku z tym kilka pytań.
1. czy trzymać się przepisu z opakowania czy może ktoś ma już doświadczenie w tej kwesti i lekko zmodyfikował przepis.
2. Czy zastosować zwykłe drożdże piekarskie czy może jakieś inne (do piwa lub wina)
3. Chciałbym zlać podpiwek do butelek z piwa i zakapslować. Jak długo mogę przechowywać taki podpiwek w chłodnej piwnicy. Niechce go przechowywać latami ale tak do 3 miesięcy.
Pozdrawiam
Puszka
Mam zamiar zrobić podpiwek. Ten z gotowej mieszanki z Delekty.
Mam w związku z tym kilka pytań.
1. czy trzymać się przepisu z opakowania czy może ktoś ma już doświadczenie w tej kwesti i lekko zmodyfikował przepis.
2. Czy zastosować zwykłe drożdże piekarskie czy może jakieś inne (do piwa lub wina)
3. Chciałbym zlać podpiwek do butelek z piwa i zakapslować. Jak długo mogę przechowywać taki podpiwek w chłodnej piwnicy. Niechce go przechowywać latami ale tak do 3 miesięcy.
Pozdrawiam
Puszka
Comment