Jak w temacie, powoli zaczynam myśleć o przyszłym rozwoju zdarzeń. To co mnie nurtuje to fakt iż jestem szczęśliwym posiadaczem plyty indukcyjnej. I tu pojawia się pytanie co do garnka, którego mógłbym użyć. Czy garnki sprzedawane w sklepach nadaja sie do tego typu kuchenek?
Gar do zacierania
Collapse
X
-
Czyli jak rozumiem gotowac nalezy calosc brzeczki, a nie np. 10L i dodac potem przegotowanej wody?I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me.
--Winston ChurchillComment
-
Tak. Gotujesz ok 25l żeby po odparowaniu i oddzieleniu chmielin dostać ok 20l piwaWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me.
-
Dzieki Seta, a mozecie sie wypowiedziec cos na temat takowego urzadzenia:
http://allegro.pl/item748227063_jg_g...wody_30_l.html
To już lepiej kociołek z Lidla. Chyba wychodzi taniej.Comment
-
Jak dla mnie to 29l jest w sam raz. Jeśli więcej to ok 50l i na dwa fermentatory.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Ten gar przede wszystkim ma otwartą grzałkę, czyli, jak rozumiem, grzałka jest wewnątrz gara, nie przykryta = przypalanie zacieru.Comment
-
-
35l byłby ok bo ostatnio za często mam po wysładzaniu pełny gar 29l. Robię warki z reguły z zasypu 5kg i ostatnio wzrosła mi wydajność (drobniej śrutuję). Fermentor ma pojemność 33l więc szkoda trzymać w nim powietrze skoro można wlać piwa.Comment
-
-
Działa. Trzeba tylko zmostkować ten czujnik temperatury i wymienić kranik. Jestem zadowolony. Jak na tą cenę to bardzo zadowolony . Kuchnia czystsza i można zrobić dekokt (ewentualnie obiad ), fajnie się filtruje. Nie cierpię tylko tej plastikowej pokrywki. No i wolno grzeje (ale dokupiłem grzałkę turystyczną ostatnio).Last edited by Seta; 2009-10-19, 14:51.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
Comment