Przeróbka Marzen na Marzen Rauch

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • diebels
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.11
    • 170

    Przeróbka Marzen na Marzen Rauch

    Mam gorącą prośbe , jak przerobić ten skład( już taki mam) na wędzone Marcowe
    - słód pilznenski Weyermann - 3,2 kg,
    - słód monachijski typ I Weyermann – 0,8 kg,
    - słód karmelowy jasny Carapils® - 0,3 kg,
    - słód karmelowy Caramunich® typ II Weyermann - 0,2 kg,
    - chmiel aromatyczny Hallertau Spalt Select - 50 g (granulat),
    - chmiel aromatyczny Tettnanger - 30 g (granulat)
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    A wędzony słód masz, bo to kluczowe jest

    Jeśli tak, to jaki i ile?
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • diebels
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.11
      • 170

      #3
      Własnie nie mam i nie wiem jaki kupić

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #4
        Ja zrobiłam takie, wyszło fajne. Ale to słód wędzony ze Steinbacha, który jest mocniej wędzony, niż Weyermanna, zatem jakbyś brał ten drugi, to daj więcej. No, chyba, że ma być słabo wędzone
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • diebels
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.11
          • 170

          #5
          A patrząc na mój skład to jak byś go zmieniła dokładnie

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #6
            Najprościej zamienić pilzneński na wędzony i zwiększyć ilość monachijskiego. Np. 2,2 wędzony i 1,8 monachijski, bez pilzneńskiego.
            Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-22, 14:53.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • diebels
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.11
              • 170

              #7
              dam 2 kg weyermana wędzonego i odejme 2 kg pilneńskiego ,zobaczymy co wyjdzie

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #8
                Weyermanna to daj 3 kg, a najlepiej to zamów Steinbacha
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10788

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Weyermanna to daj 3 kg, a najlepiej to zamów Steinbacha
                  do nabycia w jedynym słusznym sklepie
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X