O sprzęt to ja będę miał Mnie chodziło tylko o spsób zacierania jak to z nim jest.Ale skoro już wszystko o nim wiem co i jak to już można temat zamknąć.
Problem
Collapse
X
-
NIe takie rzeczy to nie.Tylko mi chodzi o to,że gdy wszystkie inne rzeczy wykonam to gdy dodam chmiel to muszę pilnować tego przez 75 minut.Ale to nic jakoś to chyba przeboleję.A czy mogę zrobić tak,że gdybym oddzielił słód od brzeczki a ona by się dalej gotowała w temperaturze np. 65 stopni to mogę już wtedy dodać chmiel i tak gotować przez 75 minut lub mniej np. 30 minut.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2009-11-24, 20:53."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
ponieważ piwko jakie bym chciał zrobić byłoby takie
http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&grupa_p=6&pwdMniej książków więcej piwaComment
-
Lagerik, doczytaj jeszcze, bo jak na razie to masz niezły chaosComment
-
Oj Seta Seta, nie wolno się śmiać, teraz zapewne albo już się zniechęcił do zadawania pytań a nawet warzenia.
W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
PiotrComment
-
Moje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.Comment
-
Heh, to samo mi przyszło na myśl, u mnie obecnie Grodzisz na cichej, w trakcie burzliwej słód wędzony nadaje brzeczce zapach tłustych flaków albo psiej padliny.
W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
PiotrComment
-
Myślę, że jednak powinieneś od tego zacząć. Z brewkita jedno a później kilka z ekstraktów nie chmielonych, pochmielisz sam i zobaczysz z czym to się je.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Moje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Ci co byli lub będą w Czarnogórze, swoją obecność zawężają do miejscowości nadmorskich, co wcale nie dziwi. Natomiast mało kto zapuszcza się do stolicy. Można to także zrozumieć, ponieważ zabytków praktycznie tam nie ma, co jest pokłosiem zamiłowania rożnych armii, w zrzucaniu ładunków...3 Photos
-
Channel: Czarnogóra
-
-
W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...2 Photos
-
Channel: Słowacja
2022-01-20, 21:37 -
-
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
W najbliższym czasie będę przenosił Browar.biz i Centrum Piwowarstwa na serwer z nowym oprogramowaniem. Obecnego dwunastolatka nie jestem w stanie bezboleśnie zaktualizować, więc jest z tym trochę zachodu. Dla niektórych obecny stan to tylko niewyświetlanie się zielonej kłódeczki w przeglądarce...
-
Channel: Ogłoszenia i nowości w Browarze
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment