cambridgei mam 18 wiosen za sobą.
Problem
Collapse
X
-
Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Ja mam ostatnie pytanie.Mam w domu duźy garnek ze stali szlachetnej czy on mógłby się w przyszłości nadawać do robienia piwa ze słodów.I czy można zrobić piwo na jednym rodzaju słodu np. pilnenski + chmiel marynka 50g granulat.Bo na youtube na niektorych filmikach widze,ze niektorzy robia na jednym rodzaju slodu a ja nie wiem jaki to jest.Proszę o odpowiedź.Bo nie wiem jak to jestComment
-
Zamiast oglądać filimiki, to poczytaj, przeginasz chłopie już na maksa.Comment
-
Seta bardzo dobry kawał ci wyszedl z tą patelnią i grillem.Ok to poczytam o tym jakich garnków użyć do słodów bo wiem,żę emaliowany się nada,że ze stali się nada,że ocynkowany się nie nada.Ale ten ze stali szlachetnej to już muszę poszukać.
Comment
-
MuminComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Infam; 2009-11-30, 02:35."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
O prażeniu na patelni nie słyszałem ale jeśli mówimy o zadymianiu słodu to znaczy,że go wędzimy i mamy taki słód wędzony.A skoro stal szlachetna się nadaje to dobrez ponieważ ja mam bardzo duży granek z tą stalą i by mi z 2 słody pomieściła i ma duża pojemnośc.Wiem,że podczas chmielenia trochę odparuje ale można potem dolać wody do fermentatora i wlać brzeczkę.Skoro stal szlachetna się nadaje to jest git.Comment
-
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Ci co byli lub będą w Czarnogórze, swoją obecność zawężają do miejscowości nadmorskich, co wcale nie dziwi. Natomiast mało kto zapuszcza się do stolicy. Można to także zrozumieć, ponieważ zabytków praktycznie tam nie ma, co jest pokłosiem zamiłowania rożnych armii, w zrzucaniu ładunków...3 Photos
-
Channel: Czarnogóra
-
-
W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...2 Photos
-
Channel: Słowacja
2022-01-20, 21:37 -
-
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
W najbliższym czasie będę przenosił Browar.biz i Centrum Piwowarstwa na serwer z nowym oprogramowaniem. Obecnego dwunastolatka nie jestem w stanie bezboleśnie zaktualizować, więc jest z tym trochę zachodu. Dla niektórych obecny stan to tylko niewyświetlanie się zielonej kłódeczki w przeglądarce...
-
Channel: Ogłoszenia i nowości w Browarze
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment