Problem

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lagerik
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.11
    • 52

    #106
    cambridgei mam 18 wiosen za sobą.

    Comment

    • sebanek
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2009.02
      • 178

      #107
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik
      OK już wiem o co chodzi.Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję,że 1 warka wyjdzie dobra.Temat można już zamknąć.
      To jest cytat z pierwszej strony wątku.
      Dawno żaden wątek tak mnie nie rozweselił.

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3491

        #108
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebanek
        To jest cytat z pierwszej strony wątku.
        Dawno żaden wątek tak mnie nie rozweselił.
        A mój identyczny jak Twój szybciutko w przechmielinach wylądował. Ciekawe co nie?
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • Infam
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.05
          • 715

          #109
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik
          Kopyr ja nie chcę nikogo wkurzać [...]
          Nie udało się. Przesadzona ściema.
          Pozdrawiam
          "Dużo to nie znaczy Dobrze
          Dobrze znaczy dużo"

          Comment

          • Lagerik
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.11
            • 52

            #110
            Ja mam ostatnie pytanie.Mam w domu duźy garnek ze stali szlachetnej czy on mógłby się w przyszłości nadawać do robienia piwa ze słodów.I czy można zrobić piwo na jednym rodzaju słodu np. pilnenski + chmiel marynka 50g granulat.Bo na youtube na niektorych filmikach widze,ze niektorzy robia na jednym rodzaju slodu a ja nie wiem jaki to jest.Proszę o odpowiedź.Bo nie wiem jak to jest

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #111
              Zamiast oglądać filimiki, to poczytaj, przeginasz chłopie już na maksa.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

                #112
                Marusia nie irytuj się.
                Lager: Jak robisz z ciemnych słodów albo wędzonych to musisz użyć patelni, ewentualnie grilla.

                Comment

                • Lagerik
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.11
                  • 52

                  #113
                  Seta bardzo dobry kawał ci wyszedl z tą patelnią i grillem. Ok to poczytam o tym jakich garnków użyć do słodów bo wiem,żę emaliowany się nada,że ze stali się nada,że ocynkowany się nie nada.Ale ten ze stali szlachetnej to już muszę poszukać.

                  Comment

                  • Mumin_
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.10
                    • 109

                    #114
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    Ten temat jest wzorcowy - wyciągnęliśmy pomocną dłoń mimo widocznego nieprzygotowania pytającego, no i mamy - zamiast się przyłożyć i poczytać jesteśmy zasypywani dalej pytaniami.
                    Sami chcieliście. Muszę przyznać, że w tym wątku z całego serca kibicuję Krzysiowi

                    Mumin

                    Comment

                    • Infam
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.05
                      • 715

                      #115
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mumin_
                      [...]kibicuję Krzysiowi
                      Winszuję wszystkim, Krzysiowi również. To nie jest już ten Krzysiu sprzed lat. Bez urazy
                      Ten temat przekonał mnie, że Browar.biz jest otwarty nawet na "Takie Wyzwania".
                      Piję Wasze!

                      edit:
                      To nie ja jestem Lager
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Infam; 2009-11-30, 02:35.
                      "Dużo to nie znaczy Dobrze
                      Dobrze znaczy dużo"

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10796

                        #116
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                        Marusia nie irytuj się.
                        Lager: Jak robisz z ciemnych słodów albo wędzonych to musisz użyć patelni, ewentualnie grilla.
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik
                        Seta bardzo dobry kawał ci wyszedl z tą patelnią i grillem. Ok to poczytam o tym jakich garnków użyć do słodów bo wiem,żę emaliowany się nada,że ze stali się nada,że ocynkowany się nie nada.Ale ten ze stali szlachetnej to już muszę poszukać.
                        no nie całkim żart bo można słody prażyć na patelni , lub zadymiaać na grilu , stal szlachetan jak najbardziej się nadaje
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • Lagerik
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.11
                          • 52

                          #117
                          O prażeniu na patelni nie słyszałem ale jeśli mówimy o zadymianiu słodu to znaczy,że go wędzimy i mamy taki słód wędzony.A skoro stal szlachetna się nadaje to dobrez ponieważ ja mam bardzo duży granek z tą stalą i by mi z 2 słody pomieściła i ma duża pojemnośc.Wiem,że podczas chmielenia trochę odparuje ale można potem dolać wody do fermentatora i wlać brzeczkę.Skoro stal szlachetna się nadaje to jest git.

                          Comment

                          • Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

                            #118
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam
                            ... To nie jest już ten Krzysiu sprzed lat...
                            Lata szykanowania i wywalania moich wypowiedzi do przechmielin zrobiły swoje. Złamali mnie.

                            A Lagerik bryluje. Ma granek ze stalą, który zmieści 2 słody. No po prostu bomba.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2009-11-30, 09:58.

                            Comment

                            • Lagerik
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.11
                              • 52

                              #119
                              Po prostu tylko piszę.A co do zacierania to wiem co i jak już bo wyczytałęm popatrzyłęm filmiki na youtube ale i tak pierwsze będę robił z brewkita.

                              Comment

                              • kopyr
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2004.06
                                • 9475

                                #120
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                                Lata szykanowania i wywalania moich wypowiedzi do przechmielin zrobiły swoje. Złamali mnie.
                                Post tygodnia. Uśmiałem się do łez.
                                blog.kopyra.com

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Grbuy
                                  Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                                  Grbuy
                                  Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                                  2023-11-30, 20:57
                                • bastion
                                  Czarnogóra, Podgorica, Moskovska 2-9, Akademija Piva.
                                  bastion
                                  Ci co byli lub będą w Czarnogórze, swoją obecność zawężają do miejscowości nadmorskich, co wcale nie dziwi. Natomiast mało kto zapuszcza się do stolicy. Można to także zrozumieć, ponieważ zabytków praktycznie tam nie ma, co jest pokłosiem zamiłowania rożnych armii, w zrzucaniu ładunków...
                                  2021-08-30, 16:47
                                • bastion
                                  Słowacja, Pstrusa 339, Pivovar Masarykov Dvor.
                                  bastion
                                  W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...
                                  2022-01-20, 21:37
                                • bastion
                                  Ukraina, Kijów, Michaiła Drahomanova 31G, Pivna Duma.
                                  bastion
                                  Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
                                  Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
                                  Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
                                  2023-09-12, 20:15
                                • ART
                                  Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer
                                  ART
                                  W najbliższym czasie będę przenosił Browar.biz i Centrum Piwowarstwa na serwer z nowym oprogramowaniem. Obecnego dwunastolatka nie jestem w stanie bezboleśnie zaktualizować, więc jest z tym trochę zachodu. Dla niektórych obecny stan to tylko niewyświetlanie się zielonej kłódeczki w przeglądarce...
                                  2020-08-07, 11:09
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...