Witam czytam wasze forum od dawna i trapi mnie tylko jedna myśl jak to jest z tym zacieraniem.Ponieważ chciałbym zrobić swoje pierwsze piwo z procesem zacierania.Tylko nie wiem czy to chodzi o to,że:
1.Nalewamy wody do garnka emaliowanego lub innego
2.Wodę podgrzewamy do 66stopni
3.Wkładamy słód w siateczce specjalnej i trzymamy w wodzie
Chodzi mi właśnie o te 3 punkty oraz najbardziej o punkt 3 ponieważ nie wiem za bardzo ile taki slód trzeba trzymać w wodzie o jakiej temperaturze i do jakiej temperatury.gdyby mi ktoś mógł odpowiedzieć w punktach byłbym bardzo wdzięczny ponieważ piwko jakie bym chciał zrobić byłoby takie
http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164394%2F183249%2F1594578&sortuj=cena
Proszę koledzy pomóżcie ponieważ nie wiem jak i co robić w pierwszej kolejności a piwa z brewkitów nie robiłęm ponieważ słyszałem,że smak pozostawia wiele do życzenia.
1.Nalewamy wody do garnka emaliowanego lub innego
2.Wodę podgrzewamy do 66stopni
3.Wkładamy słód w siateczce specjalnej i trzymamy w wodzie
Chodzi mi właśnie o te 3 punkty oraz najbardziej o punkt 3 ponieważ nie wiem za bardzo ile taki slód trzeba trzymać w wodzie o jakiej temperaturze i do jakiej temperatury.gdyby mi ktoś mógł odpowiedzieć w punktach byłbym bardzo wdzięczny ponieważ piwko jakie bym chciał zrobić byłoby takie
http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164394%2F183249%2F1594578&sortuj=cena
Proszę koledzy pomóżcie ponieważ nie wiem jak i co robić w pierwszej kolejności a piwa z brewkitów nie robiłęm ponieważ słyszałem,że smak pozostawia wiele do życzenia.
Comment